Το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει τις εκτιμήσεις του για το πλεόνασμα της Ελλάδας το 2018  στις 15:45 το μεσημέρι και θα διαφανεί αν θα αναπτερωθούν ή θα ψαλιδιστούν οι προσδοκίες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο εκτιμά πως θα κινηθεί κοντά στο 2% μακριά από το στόχο του 3,5%, γεγονός που φέρνει πιο κοντά την εφαρμογή των μέτρων από το 2018 μαζί με δέσμη των αντίμετρων.

Από την άλλη πλευρά την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πετάει για Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με την ηγεσία του ΔΝΤ. Στις βαλίτσες του θα έχει το ιδιαίτερα αυξημένο πλεόνασμα του 2016 που φτάνει στο 4% που θα επιβεβαιωθεί από την Eurostat. Μαζί με τον υπουργό θα είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο  υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αγωνία στο Μαξίμου και για τα  αποτελέσματα της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ την Κυριακή στις 23 Απριλίου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε πως αν δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα η χώρα  δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους. Το ενδεχόμενο ακραίων μέτρων λιτότητας έχει κλείσει και πρέπει να αναδείξουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες μας, κατέληξε .