Για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων Σικυώνας Κορινθίας  και του Επταπυργίου Πύργου της Αρχαίας Μεσσήνης υπογράφηκαν δύο Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ   της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Για το Θέατρο Σικυώνας, θα δοθούν 220.000 ευρώ, με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του Θεάτρου,  την ασφαλή υποδοχή επισκεπτών και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες της περιοχής. Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν  ώστε να εκπονηθεί η μελέτη αποκατάστασης του Θεάτρου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την Αρχαία Μεσσήνη, η Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 300.000 ευρώ, προβλέπει την αποκατάσταση και ανάδειξη του Μεταπυργίου τείχους μεταξύ των πύργων 17 και 18, Βόρειας Οχύρωσης Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να εξασφαλιστεί η στατική του επάρκεια. Ακόμη να αναδειχθεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της οχύρωσης της αρχαίας Μεσσήνης και να δημιουργηθεί ένας αρχαιολογικός χώρος προσβάσιμος στο κοινό.