Αν και το στραπάτσο από το σκάνδαλο Diesel έχει αφήσει ένα στίγμα στο προφίλ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή δεν φαίνεται να το βάζει κάτω μιας και τελευταία κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους πολλά καμουφλαρισμένα μελλοντικά μοντέλα πριν βγουν στην παραγωγή.

To ηλεκτρικό SUV και η λιμουζίνα.

Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μάλλον ηλεκτρικό. BMW και Volvo έχουν ήδη ανακοινώσει την πλήρη διαγραφή των κινητήρων πετρελαίου από την γκάμα κινητήρων σε κάποια μοντέλα και η Mercedes εγκαταλείπει το DTM για να στραφεί στην E-Formula.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εντάσσεται μάλλον και το πειραματικό SUV που φωτογραφίσαμε το οποίο είναι ηλεκτρικό (τα ηλεκτρικά οχήματα στην Γερμανία έχουν ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας).

Στην ίδια περιοχή είδαμε και την νέα CLS τρίτης γενιάς , ένα πολυτελές , τετράπορτο κουπέ που δείχνει ότι μπορεί από την μία η Mercedes στρέφεται στους πράσινους κινητήρες αλλά από την άλλη δεν ξεχνά το παρελθόν των μεγάλων ενεργοβόρων αυτοκινήτων. Εκτός πια εάν έχουν βρει τις θαυματουργούς συσσωρευτές ικανούς να κινούν αξιοπρεπώς τα μεγάλα αυτά αμαξώματα.

 

Επεξήγηση φωτογραφιών:

1-2 Η νέα CLS

3. Το νέο SUV.