Αρχισαν τα όργανα στο κρατικοποιημένο πλέον Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που χρειάζεται επειγόντως έναν μάνατζερ να το διευθύνει και όχι έναν καλών προθέσεων καθηγητή.

Μετά τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων σε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ τόσο από τον υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά όσο και από το νέο πρόεδρο του ΟΜΜΑ Ν. Θεοχαράκη, για την ενδεχόμενη μείωση προσωπικού, δηλαδή για απολύσεις, ο τελευταίος εξέδωσε εσπευσμένα πυροσβεστική ανακοίνωση όπου δηλώνει ότι: «Το Μέγαρο θα τηρήσει στο ακέραιο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς για τις θέσεις εργασίας».

 

Οσο για τους μισθούς του προσωπικού, «η κυβέρνηση η οποία πρότεινε και τα κόμματα τα οποία υπερψήφισαν το νόμο για τη διάσωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξέφρασαν νομοθετικά τη βούλησή τους να εντάξουν το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με τρόπο που να διατηρεί μέρος της προσωπικής διαφοράς του μισθού που ελάμβαναν πριν την ένταξη και του μισθού που προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου. Ο νόμος (4366/2016, Άρθρο 6) προβλέπει ότι αν η προσωπική διαφορά είναι μέχρι 200 ευρώ δεν μειώνεται, διαφορά από 200-300 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 25%, από 300-400 ευρώ μειώνεται κατά 40%, διαφορά μεγαλύτερη από 400 ευρώ μειώνεται κατά 60%, ενώ το σύνολο των τακτικών αποδοχών δεν δύναται να υπερβαίνει τις αποδοχές Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Οι μισθοί του προσωπικού του ΟΜΜΑ θα καθοριστούν με τρόπο απόλυτα διαφανή και προκαθορισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες εφαρμογής που έχει δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η διοίκηση του ΟΜΜΑ έχει συστήσει σχετική επιτροπή αλλά δεν θα παρέμβει στο έργο της εφόσον οι νέοι μισθοί του προσωπικού έχουν καθορισθεί νομοθετικά».