Ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε το νόμο του σε σχέση με την ασυδοσία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, τον χαρακτήρισε νίκη της δημοκρατίας και μπήκε επιτέλους ένα τέλος στη διαπλοκή.

Μάλιστα όπως είπε «επιφέραμε αυστηρότερους όρους τόσο στον έλεγχο της χρηματοδότησης όσο και στον αριθμό των συμμετεχόντων».

Κατακεραύνωσε το προηγούμενο καθεστώς σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει τώρα η χαριστική διάταξη όπου ένας και μόνο υποψήφιος θα μπορούσε να γίνει πλειοδότης άμεσα και με την τιμή εκκίνησης.
Σε αντίθεση εμείς προσθέσαμε την τραπεζική ενημερότητα και ξεκίνησαν 11 υποψήφιοι. Το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν πλήρωσε την εγγύηση, το MEGA κόπηκε λόγω μη τραπεζικής ενημερότητας και ο σταθμός Έψιλον δεν κατέθεσε την εγγυητική επιστολή».

«Αυτά είναι κατάλληλα φίλτρα που ισχυροποίησαν το αδιάβλητο του διαγωνισμού τόσο σε νομικό όσο και πολιτικό επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι που έχουν ήδη εισπραχθεί τα πρώτα 90 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο του Μάκη Βορίδη (Ν.Δ.) πως από τη μια η επιτροπή έδωσε το ΟΚ για την οικονομική κατάσταση του κ. Καλογρίτσα και την επομένη δεν υπήρχαν τα λεφτά, το έγκλημα είναι ολοκληρωμένο, ευχήθηκε «καλή επιτυχία στις μηνύσεις που έχει υποβάλει η Ν.Δ. που τις θεωρεί ανήθικη πράξη. Αν θέλετε πολιτική κόντρα υπάρχει η πολιτική ηγεσία και να μην στοχοποιείται τα μέλη της Επιτροπής. Οι υποψήφιοι είχαν την υποχρέωση να παρουσιάσουν κάθε περιουσιακό στοιχείο που με την ρευστοποίηση του να καλύψουν το τίμημα για την άδεια. Είμαστε στην επόμενη μέρα χωρίς τον κ. Καλογρίτσα που αποτελούσε το κύριο επιχείρημα της Ν.Δ.»

Σε ερώτηση πώς δεχθηκε η Επιτροπή το πόθεν έσχες του κ.Καλογρίτσα και τα 100 δανεικά στρέμματα, απάντησε πως είναι «σύννομη η προσκόμιση περιουσίας τρίτων με την σύμφωνη γνώμη τους και μάλιστα στην αξία που είχε αποδεχθεί η Τράπεζα Πειραιώς.
Η «έξοδος Καλογρίτσα’ οφείλεται στην μη πληρωμή του ενός τρίτου εντός της προθεσμίας 15 ημερών που είχε ως όρο διαγωνισμός».

Οταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ζήτησε από το κ. Παππά να του απαντήσει αν τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κοντομηνάς πως «στείλατε άνθρωπό σας με σκοπό να χειραγωγήσει τις πολιτικές εκπομπές του σταθμού αυτού είναι αλήθεια ή ψέματα» και ο υπουργός Επικρατείας δεν απάντησε τότε ανέβηκαν οι τόνοι, ανάμεσα στον κ. Παππά και τον κ. Βενιζέλο.

 

Ο εκπρόσωπος της Χ. Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης έθεσε θέμα λογοκρισίας αφού η ΕΡΤ δεν έχει καλέσει ποτέ για να ακουστούν οι απόψεις της, ο Νίκος Παππάς το αρνήθηκε και τον παρέπεμψε στις απαντήσεις που έχει δώσει στη Βουλή.
Στην αναφορά του βουλευτή της Χ. Αυγής πως τα 90 εκατ. για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι «ψίχουλα», ο Ν. Παππάς είπε πως «δεν είναι ώρα για διχασμό και θα ήταν περήφανος τα παιδιά του να είχαν συμμαθητές προσφυγόπουλα». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΔΗΜ.ΣΥΜΠ.) ρώτησε πως κρίνει την διακοπή της διάσκεψης του ΣτΕ και απάντησε «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».
Στην απορία γιατί επιμένει σε 4 άδειες, πώς θα καλυφθούν τα τιμήματα και η αδιαφάνεια για τα σχήματα που ακούγονται πως συζητούνται, απάντησε πως «δεν επιτρέπεται η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης των νέων αδειούχων παρά μόνο μετά από εξάμηνο από την παροχή. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια διατήρησης των θέσεων εργασίας στα κανάλια».

Ο υπουργός Επικρατείας κλήθηκε να απαντήσει στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Κοντομηνά ότι τον πλησίασε καναλάρχης της δικής του επιρροής για την εξαγορά του Alpha.

«Ο κ. Κοντομηνάς με τον σταθμό Alpha συμμετείχε στο διαγωνισμό. Δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη το κανάλι του ξεκίνησε με συγκεκριμένους δημοσιογράφους να με καθυβρίζει. Μέσα στη συνολική τακτική του συγκεκριμένου σταθμού ήταν και το τραγελαφικό περιστατικό με τις περούκες στη Ν. Υόρκη. Είναι προφανές ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει κάνει αυτή την επιλογή διότι ατύχησε στον διαγωνισμό και είμαι βέβαιος ότι έχει κάνει πλείστες επαφές και με άλλους επιχειρηματίες για να δει ποια θα είναι η πορεία του τηλεοπτικού του σταθμού», είπε ο Νίκος Παππάς και προσέθεσε πως είναι λυπηρό να βλέπει κανείς καναλάρχες να λένε κάτι και μετά από λίγο κόμματα ασθμαίνοντα να λένε τα ίδια.

 

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) ρώτησε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του νόμου, απάντησε πως «η προτεραιότητα είναι η λύση των περιφερειακών αδειών και όλα θα ολοκληρωθούν σύντομα».
Σε ερώτημα αν απαγορευτεί η διαφήμιση στην ΕΡΤ, ένα πακέτο δώρο στους νέους αδειούχους, απάντησε «δεν ισχύει και η ΕΡΤ εισπράττει μόνο 250 εκατ. από το ανταποδοτικό τέλος, πολύ μικρό κομμάτι από την πίτα».

Για τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν ή σε όσους χρωστούν δεδουλευμένα και την επιδείνωση στους μισθούς, απάντησε πως «θεσπίσαμε τον αριθμό 400 ατόμων με πλήρη απασχόληση. Τα οφειλόμενα αφορούν το εργατικό δίκαιο, εμείς προστατεύουμε την απασχόληση».