Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει τόσο τα σχέδια για διακοπές πληθαίνουν. Με τα ζευγάρια να ψάχνουν ολοένα και πιο ρομαντικούς προορισμούς για να ζήσουν τον έρωτά τους.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Durex, οι προσδοκίες των ζευγαριών αυξάνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών, τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και την ποσότητα, με την τεχνολογία ωστόσο να είναι τροχοπέδη. Ειδικότερα, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 ενηλίκων, αποκάλυψε τις σεξουαλικές τους προσδοκίες («sexpectations») κατά τη διάρκεια των διακοπών, με το 52% των συμμετεχόντων να δηλώνουν πως προσδοκούν καλύτερο σεξ, αλλά το 60% να παραδέχονται ότι η πραγματικότητα δεν ταυτίστηκε με τα θέλω τους.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν εκπλήσσουν, αν σκεφθούμε ότι το 40% των ανθρώπων είναι λιγότερο πιθανό να υποκινήσουν τη σεξουαλική επαφή αν ο σύντροφός τους είναι στο κρεβάτι και ασχολείται με το κινητό. Ακόμα το 41% παραδέχτηκαν ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τα ζευγάρια τις νύχτες προτιμούν να περνούν τις ώρες τους με τα κινητά τους παρά ο ένας με τον άλλον. Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων έδειξαν ότι η «απόσπαση της προσοχής από τα ψηφιακά μέσα» κατά τη διάρκεια των διακοπών επηρεάζει αρνητικά τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι η ενασχόληση με τις τηλεφωνικές συσκευές, αντί με το σύντροφο κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να προκαλέσει αιτία για καβγάδες. Συγκεκριμένα, το 59% δήλωσαν ότι, είτε ο σύντροφος τους ή και οι δύο αφιέρωναν πολύ χρόνο στις οθόνες, με περισσότερους από το ήμισυ των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως το αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας είναι να «υποφέρει» η σχέση. 72 από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνά τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής! Επιπλέον, το 15% παραδέχονται ότι κάνουν λιγότερο σεξ από ό,τι στο παρελθόν, λόγω της ενασχόλησής τους με την τεχνολογία, ποσοστό που εκτοξεύεται στο ένα τέταρτο στα άτομα ηλικίας κάτω των 35.

 

Ο Dr. Sharif Mowlabocus, από το Κέντρο Σεξουαλικής Διαφωνίας που στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο του Sussex, διεξήγαγε συμπληρωματική επιστημονική έρευνα ως απάντηση στα ευρήματα της παραπάνω έρευνας, και κατέληξε στο συμπέρασμα πως «οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξέφρασαν την ισχυρή πεποίθηση ότι οι διακοπές θα πρέπει να σημαίνουν αποχή από την εργασία, από τις έννοιες του σπιτιού και από τα social media. Ωστόσο, το υπνοδωμάτιο του ξενοδοχείου που κάποτε αποτελούσε το χώρο που μπορούσε να έρθει το ζευγάρι πιο κοντά, να νιώσει ρομαντικά και να αποδράσει από την καθημερινότητα, πλέον υπάρχουν φορές που μοιάζει περισσότερο με ένα φρενήρη κέντρο πολυμέσων, με τα ζευγάρια να βιάζονται να «ανεβάσουν» τις φωτογραφίες από την ημέρα τους και να επικοινωνούν με τους φίλους τους, με σκοπό να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα τους να διαδράσουν με τα κοινωνικά τους δίκτυα».