Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την ομάδα όπερας «The Medium Project» καλούν το κοινό να απολαύσει την Πέμπτη 17 Μαρτίου τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια «Bon appétit» (1989) του Lee Hoiby, σε σκηνοθεσία Ράιας Τσακηρίδη και μουσική επιμέλεια του Ανδρέα Τσελίκα.

Το «πεντανόστιμο» λυρικό έργο του Χόιμπι, που είναι εμπνευσμένο από ένα επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής της Αμερικανίδας σεφ Τζούλιας Τσάιλντ (1912 – 2004), συμβόλου της αμερικανικής κουλτούρας, ανεβαίνει στο Μέγαρο με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Αλλατίνη, Lurpak και Miele.

 

Η παρτιτούρα του Χόιμπι, που ανοίγει την όρεξη του κοινού για γλυκές δημιουργίες, είναι μια γαστριμαργική περιπέτεια που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών, με οδηγούς τον Δημήτρη Μαρίνο στο πιάνο, τη μεσόφωνο Μαρία Βλαχοπούλου στο ρόλο της Τζούλιας Τσάιλντ και, σε ρόλο έκπληξη, τον γνωστό σεφ Στέλιο Παρλιάρο.

 

Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Τσάιλντ «η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία αλλά χαρά», αυτή η διασκεδαστική κωμωδία αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς» τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής. Όπως ακριβώς σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, ένα σοκολατένιο κέικ παρασκευάζεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο και με αληθινά συστατικά.

 

Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει μάθημα ζαχαροπλαστικής, στο οποίο ο Στέλιος Παρλιάρος θα δείξει στο κοινό πώς παρασκευάζεται το κέικ της παράστασης και θα συζητήσει με τους θεατές. Έτσι, όσοι αγαπούν τους πειραματισμούς στην κουζίνα, μπορούν να πάρουν τη συνταγή και να δοκιμάσουν στο σπίτι τις δυνάμεις τους στη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιώντας υλικά που θα τους διανεμηθούν δωρεάν μετά το τέλος του μαθήματος.

 

Όσο για τους λάτρεις της σοκολάτας που δεν μπορούν να αντισταθούν στους γλυκόπικρους πειρασμούς, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν επιτόπου το γαλλικό παραδοσιακό γλύκισμα του αγαπημένου σεφ, συνοδεύοντάς το με έναν καφέ.

Πληροφορίες:

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 € ● Ειδικές τιμές: 6 €
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τηλ: 210 72 82 333
www.megaron.gr