Tης Μαρίνας Κουρμπέλα (marinakourbela@gmail.com)

Η Eurostat είναι Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπηρεσία στατιστικών πληροφοριών υψηλού επιπέδου και εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τα κράτη-μέλη, τις χρηματοπιστωτικές αγορές, την επιχειρηματική κοινότητα, τα μέσα ενημέρωσης και το ευρύ κοινό.

Η Eurostat είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την ενίσχυση της διακυβέρνησης του ευρωπαϊκού στατιστικού συστήματος (ΕΣΣ) με στόχο την παροχή εύκολης πρόσβασης, για όλους τους χρήστες, σε έγκαιρες, αξιόπιστες και συγκρίσιμες στατιστικές σε επίπεδο Ε.Ε.. Είναι αρμόδια να προτείνει όλες τις διατάξεις της στατιστικής νομοθεσίας της Ε.Ε.. Συντονίζει επίσης τη βελτίωση των στατιστικών συστημάτων στις υποψήφιες χώρες, καθώς και στην ευρύτερη διεθνή κοινότητα.

 

Ο γενικός διευθυντής της Eurostat θεωρείται ο επικεφαλής στατιστικολόγος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διορίζεται με βάση τα επαγγελματικά του/της προσόντα, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 223/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις ευρωπαϊκές στατιστικές, όπως τροποποιήθηκε τελευταία με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/759 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Eurostat έχει αναπληρωτή γενικό διευθυντή και διαιρείται σε επτά διευθύνσεις. Διαθέτει προσωπικό περίπου 800 ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του μη μόνιμου προσωπικού και των ασκουμένων).

 

Όριο ηλικίας

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να μην έχουν φθάσει ακόμη στη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης, η οποία, για τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ορίζεται ως εκείνη που συμπληρώνεται στο τέλος του μηνός κατά τον οποίο ο υπάλληλος φθάνει στην ηλικία των 66 ετών.

Διορισμός

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιλέξει και θα διορίσει το γενικό διευθυντή της Eurostat.

Η θέση του γενικού διευθυντή της Eurostat βρίσκεται στο Λουξεμβούργο.

 

Για να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας, πρέπει να εγγραφείτε μέσω του Διαδικτύου στον ακόλουθο διαδικτυακό τόπο

https://ec.europa.eu/dgs/human-resources/seniormanagementvacancies/

και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αφορούν τα διάφορα στάδια της διαδικασίας.

Πρέπει να διαθέτετε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Αν έχετε αναπηρία που σας εμποδίζει να εγγραφείτε ηλεκτρονικά, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας (βιογραφικό σημείωμα και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος) σε έντυπη μορφή και να την αποστείλετε με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση:

European Commission, Directorate-General for Human Resources and Security, Unit for Senior Management & CCA, SC11 8/59, 1049 Bruxelles/Brussel, BELGIQUE/BELGIË,

αναφέροντας σαφώς την ένδειξη: Vacancy for Director-General of Eurostat.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες και/ή αντιμετωπίζετε τεχνικά προβλήματα, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση:

HR-A2-MANAGEMENT-ONLINE@ec.europa.eu

 

Προθεσμία εγγραφής

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών. Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού ορίου δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Πηγή: Blog:marina anastas.kourbela