Μέχρι την Μ. Τετάρτη η καταβολή του δώρου του Πάσχα για τους μισθωτούς ενώ για τους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους το δώρο θα καταβάλλεται από την Παρασκευή 07.04.2017.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΕΕ  όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν δώρο Πάσχα από τον εργοδότη τους.

Όπως σημειώνεται για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Επιπλέον αναφέρεται ότι με την νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Πάσχα που δικαιούνται, πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο: https://kepea.gr/calc-doro-pasxa.php

Επίσης όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ εκτός από τους επιδοτούμενους άνεργους και τις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας που θα λάβουν το δώρο Πάσχα από την Παρασκευή 07.04.2017 θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα των μακροχρόνιων ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 έως και 23.04.2017.