Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξαρση της ανομίας και οι διαξιφισμοί ξεπέρασαν τα όρια .

Το λόγο πήρε πρώτα ο κ. Μητσοτάκης και έκανε σφοδρή επίθεση και κάλεσε σε απολογία τον πρωθυπουργό για την διάλυση της μεσαίας τάξης και όχι τις σαχλαμάρες με τις σαρανταποδαρούσες.

Για το θέμα της ανομίας έδωσε συγχαρητήρια για το έργο της αστυνομίας αλλά κυνηγά αυτούς που αφηνει ο δικός σας νομός Παρασκευοπούλου.

Το οργανωμένο έγκλημα που έχει το επίκεντρο του στο Κορυδαλλό  η δολοφονία Ζαφειροπούλου σχεδιάστηκε στη φυλακή.

Μήπως χρωστάτε σε κάποιους με το φίλο σας κ.Λάμπρου να κάνει χάρες σε κρατούμενους.

Μάλιστα η σύλληψη του τρομοκράτη έγινε με τη χρήση δικού μας νόμου που επιτρέπει τη χρήση του DNA.

Αναφέρθηκε σε πολλά εγκλήματα που έγιναν από άτομα που ελευθερώθηκαν με το έκτρωμα Παρασκευοπούλου. Κάντε αυτοκριτική , αλλάξτε τις προϋποθέσεις και να ζητήσετε συγγνώμη κ. Τσίπρα.

Υπογράμμισε το χάος στα πανεπιστήμια με τα ναρκωτικά, το πρόσωπο πρύτανη που έγινε αφίσα και το φοιτητή που ξυλοφορτώνεται.

Γιατί δεν αφήνετε να τους πιάσουν τους τραμπούκους που καταλύουν τη δημοκρατία. Κάρφωσε τον κ. Βούτση λέγοντας κάποιους πίσω μου στα έδρανα πιστεύουν πως τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική.

Εδώ και χρόνια χλευάζει πως η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Λέγατε να αφοπλιστεί η αστυνομία και να  καταργηθούν τα ΜΑΤ και τι θα είχαν νεροπίστολα πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σας καλώ να αλλάξετε πολιτική , να προστατεύσετε τον πολίτη αφήστε τη αστυνομία ήσυχη. Αν δεν μπορείτε θα τα κάνουμε εμείς με την ένστολη πεζοπορία , με περιπολικά σε λειτουργία και την ομάδα ΔΕΛΤΑ να λειτουργεί.

Οι ποινές θα εφαρμόζονται , θέλουμε ασφαλή Ελλάδα με ασφαλείς πολίτες,κατέληξε.

Τσίπρας: Είστε  Ντόκτορ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ

Την πρώτη φορά απάντησα πως είναι χρόνιο το πρόβλημα της ανομίας και καταθέσατε την ερώτηση πάλι στην  καλύτερη περίοδο να σας απαντήσω.

Οι συνεχόμενες επιτυχίες της αστυνομίας δεν σας κάνει να νιώθετε άνετα. Που είναι ο πολιτικός που θα μεταφέρει τη συζήτηση στο κέντρο και σας ακούω να μιλάτε σαν τον Αδωνι Γεωργιαδη.

Είστε σε πανικό και δεν βλέπετε πως η χώρα προχωρά με την τρίτη αξιολόγηση να κλείνει σύντομα. Δεν βολευεστε που για δεύτερη χρονιά πετυχαίνουμε στόχους. Τα επιτόκια των ομολόγων είναι χαμηλότερα από ποτέ κάτω από 6%.

Έχετε ένα καημό που έχει γίνει ιδιοτέλεια και ερχεστε με ένα νέο κρεσέντο.Κάνατε αμετροεπεια γιατί βάζετε στο στόχαστρο τους αστυνομικούς. Αλλά έχετε κουραστεί να στέλνετε συγχαρητήρια tweet για τη σύλληψη Ρούπα μέχρι σήμερα . Δίνετε την εικόνα Ντόκτορ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ, πρόσθεσε.

Κατέθεσε τα στοιχεία της αστυνομίας  που παρουσιάζεται μείωση παραβατικότητας σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμα και για τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα ή σε τράπεζες ή εμπρησμούς  σε αυτοκίνητα τα πράγματα είναι βελτιωμένα. Το αγαπημένο σας θέμα είναι τα Εξάρχεια και τη διετία 2012-2014 εφαρμόσατε περισσότερες προσαγωγές και όχι συλλήψεις. Κάνατε επιχειρήσεις-σκούπα ενώ εμείς ξεριζώνουμε τις εστίες, υπογράμμισε.

Να πάτε να ρωτήσετε ποια ήταν η εικόνα σήμερα που δεν είναι δράση καταστολής αλλά βλέπουμε τους δρόμους γεμάτο ασφαλείς τουρίστες και όχι κλεφτοπόλεμο κουκουλοφόρων. Αυτή η γενίκευση και η συνεχόμενη παρότρυνση για την παραίτηση Τόσκα, ενός πετυχημένου υπουργού δεν υπάρχει.

Επί υπουργίας Δένδια καταργήσατε τη Δημοτική αστυνομία και 6600 θέσεις αστυνομικών. Θα τα πω όλα γιατί δεν ξέρω αν θα τα ακούσουμε το βράδυ από το ΣΚΑΪ, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν θα επιτρέψουμε να δρα ανενόχλητη η παρανομία και κατέθεσε την δική μας παρακαταθήκη, είναι ντροπή αυτό που κάνετε.

Για το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου λέτε ψέματα αφού μόνο ένας από τους τρεις δράστες επίθεσης  σε πολίτη ήταν έξω και ο δολοφόνος του Ζαφειροπούλου ήταν έξω με άδεια.

Όσο αφορά την λαίλαπα των πυρκαγιών η Πυροσβεστική παρουσίασε μειωμένα τα στρέμματα καμένων εκτάσεων και εσείς χρησιμοποιείτε fake news γιατί σας λείπει η εξουσία.

Για τη δολοφονία του Ζαφειροπούλου βιαστήκατε να χρεώσετε  πολιτικό κίνητρο τώρα που πιάσαμε τους δράστες και δημιουργείτε θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει.

Είναι σαφές πως ψάχνετε την ανομία εκεί που συμφέρει την ακροδεξιά σας υφή. Όχι στη δράση των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής και η ανομία συχνάζει και στην αυλή σας, τον κ.Λευτερη Αυγενακη.

Πιάσατε Τζακ ποτ και η γραμματέας του Χριστοφοράκου είπε πως η ανομία πίνει καφέ στα γραφεία σας με καφετιέρα Siemens. Θα διώξετε τον έμπιστο σας συνεργάτη καλέστε εσείς να δώσετε απαντήσεις όχι εγώ κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτακης:Θα  σας απαντήσει σύντομα ο λαός

Έχετε κάνει πολλές κωλοτούμπες αλλά ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει κάνετε προσωπικές επιθέσεις.

Όσο αφορά που πάει η ΝΔ, εμείς πάμε προς τα πάνω και εσείς προς τα κάτω.

Μου είπατε να ζητήσω συγγνώμη αλλά εσείς αποκαλούσαμε τους αστυνομικούς γουρούνια δολοφόνους. Δεν έχει κομματικό χρώμα η δολοφονία και το μονοπώλιο της βίας το έχει το κράτος.

Έχετε θράσος που θέσατε θέμα βίας εσείς σπρώχνετε τους αγανακτισμένους και όσο αφορά τη δολοφονία Ζαφειροπούλου !λέτε ψέματα, τι θα πείτε αν αποδειχθεί ο σχεδιασμός της μέσα στη φυλακή..

Για τα πανεπιστήμια τσικουδιά για το φοιτητή ΑΜΕΑ τίποτα λυπάμαι που η ομιλία σας δεν είχε ούτε μια γραμμή παρά μόνο μορφή αστυνομικού δελτιου.

Σιδηρόφρακτη έχει μετατραπεί η Ηρώδου του Αττικού επί ημερών σας και καταργήσαμε ελεύθερα θέσεις και όχι απολύσεις αστυνομικών.

Για το θέμα Αυγενάκη λειτουργείτε ως φερέφωνο της κάθε φυλλάδας και μιλάμε πια για ένα παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, με παρακολουθήσεις και γυρίσατε την Ελλάδα στην εποχή του αυριανισμού.

Στέλνω ένα μήνυμα για τα νέα τζάκια διαπλοκής που σας στηρίζουν, δεν. σας φοβόμαστε θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Εκλογές δεν είναι ντροπή να χάνεις αλλά ντροπή είναι η συμμαχία με Κουρήδες και Μπαξεβάνηδες.

Χρωστάτε μια συγγνώμη και κυριαρχεί ο κυβισμός σας για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και να δούμε όταν χαθεί ο συγκολλητικός ιστός της εξουσίας.τι θα γίνει στο κόμμα σας, έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας:Δεν τολμάτε να τον διώξετε

Με κατηγορείτε για ψεύτη αλλά δεν είπατε καμμία αλήθεια για τον Αυγενάκη που συνομιλούσε με κακοποιούς.

Ξέρουμε τι έχει πει με απαγωγέα του Παναγόπουλου δεν θα του ζητήσετε εξηγήσεις δεν θα τον ρωτήσετε γιατί απέλυσε το φρουρό του, ,δεν είπατε μια λέξη και δεν τολμήσατε να τον αποπέμψετε.  Να είστε σίγουροι πως καμμιά Siemens δεν κέρδισε εκλογές έκλεισε τη δευτερολογία του ο κ.Τσιπρας.

Μητσοτάκης Να ρωτήσετε για τα τιμολόγια Παππά στον κ. Δαβαράκα.

Δεν έχω πάρει κανένα δώρο από τη Siemens λέτε ψέματα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταπάντησε πως σας έπιασαν  με τη γίδα στη πλάτη και μετά τα πληρώσατε .

 

 

 

ε