Με ύφος απολογητικό το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά στη βουλευτή της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη  που κατήγγειλε την καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα, ότι «δεν κωλυσιεργεί».

«Το νομοσχέδιο στην τελική μορφή του, κατατέθηκε στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, έγινε η απαραίτητη νομοτεχνική επεξεργασία από την Κεντρική Επιτροπή Νομοτεχνικής Επεξεργασίας καθώς και οι σχετικές διορθώσεις, και έχει προωθηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να συνταχθεί η τελική έκθεση».

Στη συνέχεια το ΥΠΠΟΑ υπόσχεται «στις αρχές της εβδομάδας 19-25/6/2017 μετά την επιστροφή στην Γενική Γραμματεία, θα συλλεχθούν οι υπογραφές των συναρμοδίων Υπουργών και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Στο μεταξύ η είσπραξη από τους χρήστες των αμοιβών για τα δικαιώματα, συνεχίζεται καθώς έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στον χώρο της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων

Χάρη στη λύση που έδωσε το ΥΠΠΟΑ, με τον ορισμό Προσωρινού Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ, παρέχονται τα εχέγγυα για τη δίκαιη και διαφανή διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Προσωρινή Επίτροπος εργάζεται με σκοπό να εξασφαλίσει άμεσα την είσπραξη και τη διανομή στους δικαιούχους των δικαιωμάτων του εξαμήνου».