H Τσέλσι νίκησε 4-2 την Τότεναμ στον ημιτελικό του FA Cup στο Γουέμπλεϊ και έτσι θα παίξει στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για 12η φορά στην ιστορία της.

Οι μπλε παρέσυραν τους spurs στο φινάλε, έφτασαν στο 4-2 στο Γουέμπλεϊ και περιμένουν μία εκ των Άρσεναλ και Σίτι για την μεγάλη μάχη. Η ομάδα του Κόντε ξεκίνησε εκπληκτικά κι άνοιξε το σκορ με τον Γουίλιαν μόλις στο 5ο λεπτό. Η Τσέλσι μετά το γκολ έμεινε στην επίθεση, όμως ο Κέιν απάντησε από το πουθενά κι έκανε το 1-1. Μετά την ισοφάριση η Τότεναμ ήταν καλύτερη όμως οι «μπλε» μπήκαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Μόουζες κέρδισε πέναλτι, για το οποίο φωνάζουν οι παίκτες του Ποκετίνο, με τον Γουίλιαν να ευστοχεί και να κάνει το 2-1 στο 41’.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο 52’ ο Άλι, που κινήθηκε άψογα στην πλάτη του Νταβίντ Λουίς, έφερε και πάλι το ματς στα ίσα. Οι «spurs» ήταν σταθερά στην επίθεση, την ώρα που οι «μπλε» απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Τελικά, η Τσέλσι ήταν αυτή που χαμογέλασε καθώς στο 75’ ο Αζάρ, ένα τέταρτο μετά την είσοδό του στο ματς, έκανε το 3-2. Οι παίκτες του Κόντε δεν αγχώθηκαν καν στο φινάλε αφού στο 80’ ο Μάτιτς με φοβερή σουτάρα έκανε το 4-2 και «σφράγισε» το εισιτήριο της ομάδας του.

 

https://