Αχ, αυτό το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων αύξησε τα εισιτήρια σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά δεν βελτίωσε τις υπηρεσίες προς τους χιλιάδες επισκέπτες.

Τα τελευταία χρόνια ακούσαμε πως αυξήθηκαν τα έσοδα από το ΤΑΠ αλλά κανείς από τους τόσους επικεφαλής δεν φρόντισε τα αυτονόητα να ανοίξουν κάποια αναψυκτήρια, έστω στους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους.

Ετσι, φτάσαμε να λιποθυμούν οι τουρίστες τις μέρες του καύσωνα στην Αρχαία Ολυμπία και να μην υπάρχει ούτε ένα ποτήρι κρύο νερό. Τι να κάνει η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ όταν ενημερώθηκε σχετικά, απευθύνθηκε στον Ερυθρό Σταυρό να επιληφθεί της κατάστασης. Συγκεκριμένα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εμπειρότατη στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό ο οποίος  έστειλε αμέσως εθελοντές, που μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.

Η λύση είναι βεβαίως προσωρινή και πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάτι μονιμότερο. Είναι αξιοσημείωτο ότι νοσηλευτές από τον Ερυθρό Σταυρό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο Κέντρο Πληροφόρησης του κοινού επί της οδού Διον. Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη. Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, στη Δ. Αρεοπαγίτου ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν και εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.

Εν τω μεταξύ πάνω στην Ακρόπολη υπάρχει πλέον ένας στρατιώτης-γιατρός τον οποίο συνδράμουν νοσηλευτές.

Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σταθμεύει μόνιμα πλέον ασθενοφόρο, για την περίπτωση έκτακτης μετακομιδής, μετά από αίτημα της  υπουργού Πολιτισμού προς τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε εντός 24ώρου.