#Από τους σύγχρονους ιστορικούς, ο Μπρούνο Κράισκι (1911-1990) θεωρείται ο σημαντικότερος πολιτικός της μεταπολεμικής Αυστρίας. Στα δεκατρία χρόνια της καγκελαρίας του (1970-1983) την ανέδειξε σε υπόδειγμα κοινωνικού συστήματος, ανθούσας οικονομίας και δυναμικής πολιτιστικής ζωής…

#Πραγματοποίησε σειρά μεταρρυθμίσεων, πολλές από τις οποίες υπήρξαν καινοτόμες για την Ευρώπη και αποτέλεσαν αργότερα πρότυπα για άλλες χώρες.

#Κυρίαρχος στόχος του Κράισκι, με την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Απρίλιο του 1970, υπήρξε το πλημμύρισμα όλων των πτυχών της ζωής με δημοκρατία. Προς τούτο κάλεσε 1.400 ειδικούς να εκπονήσουν πρόγραμμα αλλαγής της Αυστρίας, κάτι που σήμανε για τη μέχρι τότε αυστηρά συντηρητική χώρα τη ριζική μεταστροφή, το πέρασμά της στη σύγχρονη εποχή, και την ανάδειξή της, στις δεκαετίες που ακολούθησαν, σε χώρα που οι πολίτες της να είναι υπερήφανοι που την έχουν πατρίδα.

#Με τις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις του στην πολιτική παιδείας, δικαιοσύνης, οικογένειας, διοίκησης αλλά και οικονομίας -όπου ο ίδιος θεωρείται πατέρας του αυστροκεϊνσιανισμού, ο Μπρούνο Κράισκι, μαζί με το Βίλι Μπραντ, θεωρούνται οι πατέρες της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

_ΑΠO το διαδίκτυο έρχεται η περί Κράισκι σταχυολόγηση.

Για λόγους που, αμέσως μετά, θα κατανοηθούν εύκολα φαντάζομαι, στέκομαι σ αυτό: «Κυρίαρχος στόχος του Κράισκι με την ανάληψη της διακυβέρνησης, υπήρξε το πλημμύρισμα όλων των πτυχών της ζωής με δημοκρατία. Προς τούτο κάλεσε 1.400 ειδικούς για να εκπονήσουν πρόγραμμα αλλαγής της Αυστρίας, κάτι που σήμανε για τη μέχρι τότε αυστηρά συντηρητική χώρα τη ριζική μεταστροφή, το πέρασμά της στη σύγχρονη εποχή…»

EΝΑ το κρατούμενο λοιπόν, και προσθέτοντας ότι: α) πυξίδα του μεγάλου Αυστριακού ήταν: το τρίπτυχο: “κοινωνικά ευαίσθητος, οικονομικά φιλελεύθερος, πολιτιστικά…αναρχικός” και β)κατά τη διάρκεια της χιτλερικής κατοχής βρέθηκε, αυτοεξόριστος, στις σκανδιναβικές χώρες αποκτώντας σχετική κουλτούρα, έρχομαι στην καθ ημάς ύβρη.

ΤΣIΠΡΑΣ και πάλι το όνομα αυτής. Όστις όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με παιδεία, ήθος και μεθόδους Κράισκι, αλλά εκπροσωπεί και το εντελώς αντίθετό τους.

ΚAΝΕΙ, λέει, το ο αστοιχείωτος μείραξ στροφή στη σοσιαλδημοκρατία.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ η στροφή θα είναι 360 μοιρών. Διότι με παιδευτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο καταληψία-μπαχαλάκια, πολιτικά πρότυπα τους Μάο, Γκεβάρα, Κάστρο, Μαδούρο, μέντορα τον Φλαμπουράρη και “ειδικούς” τύπου Παπά, Αχτσιόγλου, Νοτοπούλου, Καρανίκα, Δανέλη, Κουντουρά, Κουβέλη, Θάνου… κ ΣΙΑ, άλλη στροφή αποκλείεται.

Οπότε μένει ύβρις και μόνο ύβρις.