Το σωματείο «Υπαλλήλων Ασφαλείας», που φαίνεται να έχει στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, διαγράφηκε στο 30ό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ) με συντριπτική πλειοψηφία.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 490 παρόντων, ψήφισαν 380. Οι 373 ψήφισαν υπέρ της αποβολής του Σωματείου, έξι κατά και ένα λευκό. Η ΔΑΚΕ,  που στήριξε τη συμμετοχή του συγκεκριμένου Σωματείου, δεν ψήφισε, ενώ η «Νέα Πορεία» δεν τοποθετήθηκε και πολλά στελέχη της δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη της προσκείμενης στη Ν.Δ. παράταξης  ΔΑΚΕ, στο σωματείο των security την πλειοψηφία έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι η Χρυσή Αυγή.

Στο καταστατικό του ΕΚΑ ωστόσο στο πλαίσιο της διαγραφής σωματείων αναφέρεται πως:

Σωματείο που διαγράφεται με απόφαση της Διοίκησης του ΕΚΑ μπορεί να προσφύγει με αίτησή του που υποβάλλεται μέσα σε έξι (6) μήνες από την πράξη διαγραφής, στο προσεχές Συνέδριο Αντιπροσώπων του ΕΚΑ, Τακτικό και Έκτακτο, το οποίο και αποφασίζει τελεσίδικα. Η προσφυγή στο Συνέδριο δεν αναστέλλει την απόφαση της Διοίκησης.

Σωματείο που διαγράφεται από τη δύναμη του ΕΚΑ μπορεί να επανεγγραφεί μετά από αίτησή του, όταν πάψουν να συντρέχουν οι λόγοι διαγραφής του.