Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ένα σπριντ ταχύτητας μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη μάχη ποιος θα μειώσει πρώτος τον ΕΝΦΙΑ, τρέχουν ποιος θα ικανοποιήσει τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας πιο γρήγορα.

Είχε προγραμματίσει ο Κυριάκος να πάει δύο βδομάδες νωρίτερα στις 4 Σεπτεμβρίου πέρα από την επίσημη επίσκεψη στις 16-17/9, αλλά τα αντανακλαστικά του Μαξίμου λειτούργησαν και ο Αλέξης  ανέβηκε ως «Γιουσέιν Μπολτ» αυτό το Σάββατο.

Συναντήθηκε με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας επί τρεις ώρες, εκθείασε την αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση του με το Μετρό, το Λιμάνι και τους κάθετους οδικούς άξονες.

Η καχυποψία τους από τα πολλά ‘θα’ της περασμένης χρονιάς συνεχίστηκε και επικέντρωσαν τα παράπονά τους στη φορολογία, την ανεργία και τις υψηλές εισφορές.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με μικρό καλάθι:

-Πάγωμα των εισφορών με το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου

-Ενεργοποίηση του Ακατάσχετου Λογαριασμού για τις επιχειρήσεις ως μέτρο προστασίας στην τρίτη αξοιολόγηση

-Ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας το β” τρίμηνο του 2018

-Κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ με πολλά οφέλη

Η ΔΕΘ αποτελεί ένα πρώτης τάξης βήμα για να παρουσιάζονται πολιτικά προγράμματα και από την πεπατημένη δεν θα ξεφύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα ανοίξει τον οδικό χάρτη προς την ανάπτυξη με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, την επόμενη δεκαετία.

Ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο με τρίπτυχο την μείωση της φορολογίας, την παιδεία και την καινοτομία.

Πολλά «θα» μας περιμένουν πάλι, μπλε ή ροζ με σφήνα το νέο κόμμα του ..Καμίνη ή της Φώφης ή του Σταύρου!!!