Σύνδεση με τζιχαντιστές ερευνά η γερμανική αστυνομία, μετά την επιστολή που βρέθηκε! Πιθανή ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Ντόρτμουντ απ’ το Ισλαμικό Κράτος!

Σύμφωνα  με τα γερμανικά Μέσα, αλλά και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η γερμανική αστυνομία ερευνά το σενάριο να υπάρχει σύνδεση του χτυπήματος στο πούλμαν της Ντόρτμουντ με τζιχανιστές.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος κι η οποία αρχίζει με τις παρακάτω λέξεις: “Στο όνομα του πανάγαθου Αλλάχ”.  Η φονική επίθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης (11/04), περίπου 1,5 ώρα πριν την αναμέτρηση των Βεστφαλών με την Μονακό για την προημιτελική φάση του Champions League.

Από τη στιγμή που βρέθηκε επιστολή στα χέρια της, η αστυνομία έχει σοβαρές υποψίες ότι η έκρηξη συνδέεται με το ισλαμικό κράτος. Μάλιστα, τονίζεται πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν έως ότου κλείσει η αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή Ramstein-Miesenbach. Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η επιστολή δεν φέρει υπογραφή.

Εν τω μεταξύ, οι Ομοσπονδιακές Αρχές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έχουν αρχίσει διεξοδική ανάλυση του στυλ γραφής της επιστολής με βάση τον ισλαμικό λόγο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολύ νωρίς για μία ασφαλή εκτίμηση σε ό,τι αφορά στον αποστολέα του γράμματος.

 

«Τους έσωσαν τα τζάμια»

Όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν επαγγελματικός, ενώ τα τριπλά τζάμια του πούλμαν της Ντόρτμουντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως στο σημείο της έκρηξης υπήρχαν 3 ή 4 βόμβες μέσα σε μία τσάντα, εκ των οποίων η μία δεν εξερράγη ποτέ.

Παράλληλα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέξει απ’ τον τόπο του εγκλήματος, πως οι βομβιστές ετοίμαζαν ένα εντυπωσιακό χτύπημα με σκοπό να προκαλέσουν παγκόσμιο σοκ. Βέβαια, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, η Γερμανική Αστυνομία, αλλά κι η Εισαγγελέας της Βεστφαλίας, Σάντρα Λίκε τόνιζαν πως δεν είναι απόλυτα βέβαιοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Τέλος, δημοσίευμα της “WELT” αναφέρει πως απ’ το πρωί της Τετάρτης (12/04) την έρευνα έχει αναλάβει ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας, ο οποίος έχει δημιουργήσει μία ειδική οργανωτική δομή στο Βερολίνο.