Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή στην Τούμπα, καθώς κέρδισε τον Παναθηναϊκό (4-0) παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εκεί όπου τον περιμένει ήδη η ΑΕΚ. Εκπληκτική δήλωση Ουζουνίδη μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις σκανδαλώδεις διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού που έκριναν τον 2ο φιναλίστ του Κυπέλλου. Το ρεσιτάλ «εγκλημάτων» από τον Κύζα στην Τούμπα έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου απέναντι στην ΑΕΚ θα διεκδικήσει το πέμπτο τρόπαιό του στον θεσμό.

Ο Παναθηναϊκός που έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, είδε τον Κύζα να μην δίνει πεντακάθαρο πέναλτι στον Μπέργκ σε μονομαχία του με τον Βαρέλα.

Στην συνέχεια είδε τον Κύζα να αποβάλει ανέτια με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Χουλτ για ένα απλό φάουλ πάνω στον Μάτος. Φυσικά το έγκλημα του Κύζα ήταν ότι δεν διέκοψε το παιχνίδι αμέσως μετά την κροτίδα (25′) στον Βιγιαφάνιες, που είχε πάει να εκτελέσει το κόρνερ. Αφού λοιπόν ο Κύζας εξάντλησε την κάθε πιθανότητα να μην αντιδράσει ο Παναθηναϊκός, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο εύκολο 4-0 με τα γκολ των (14′) Πέλκα, (48′) Μάτος, (73′) Σάχοβ και (83′) Πρίγιοβιτς.

”Εμείς είμαστε υπεύθυνοι που αποκλειστήκαμε”

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέφυγε να σχολιάσει τη διαιτησία και στάθηκε κυρίως στη δυστοκία του Παναθηναϊκού μετά την ήττα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου.

«Νομίζω οι ευκαιρίες του πρώτου μέρους ήταν καθοριστικές. Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε την πρόκριση, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε και αντίθετα ο αντίπαλος μας τιμώρησε στις ευκαιρίες που είχε εκείνος. Δεν θέλω να αναφέρω κάτι για διαιτησία κλπ. Ξέραμε ότι θα υπήρχε πίεση με το δεύτερο ματς στην Τούμπα. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι που αποκλειστήκαμε γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας», τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού».