«Εδώ γυροπωλείο, εδώ γυροπωλείο… Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων πιτογυροφαγων, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων.»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων, περί της είδησης ότι η ΕΕ θα απαγορεύσει τον γύρο , η Κομισιόν έτρεξε να κατευνάσει τα «πνεύματα». Έτσι λοιπόν μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, κατηγορηματικά διαψεύδουν στην Κομισιόν και στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ τα δημοσιεύματα που διακινούνται τις τελευταίες ώρες στην Γερμανία και αναπαράγονται, μεταξύ άλλων, από ελληνικά μέσα

Σε αντίθεση με ό,τι έχει ακουστεί τις τελευταίες ώρες, εκπρόσωπος της Κομισιόν διέψευσε τις κατηγορίες, ενημερώνοντας ότι η Κομισιόν εισηγήθηκε και ενέκρινε την παράταση της χρήσης των λεγόμενων «phosphates» στην παρασκευή κρέατος.

Και πως αλλιώς να μην έκανε πίσω η Κομισιόν, όταν είδε τις επιπτώσεις που θα είχε αυτή η απόφαση. Καταρχήν είδαν τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να είναι στα χαρακώματα και να στήνει οδοφράγματα έξω από τον Μπαϊρακτάρη, δηλώνοντας “μόνο πάνω απ’ το πτώμα μου θα περάσουν”.

Στην ΕΕ, την ώρα που αναζητούν λύση για το μεταναστευτικό, είδαν τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, με πολλούς Έλληνες να αποφασίζουν να ξενιτευτούν αναζητώντας κάπου αλλού τη γη της επαγγελίας, επιβαρύνοντας έτσι το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Σε συνδυασμό ότι τόσο καιρό πάλευαν να περάσουν τα μέτρα οι θεσμοί, με τις ελάχιστες αντιδράσεις, είδαν την επανάσταση που τείνει να γίνει στην Ελλάδα αν τελικά κοπεί ο γύρος, είπαν να αναθεωρήσουν τελικά την απόφαση τους.

Άλλωστε, σε καμιά τον περιπτώσεων δεν θέλουν στην ΕΕ να έχουν μια νέα τρομοκρατική οργάνωση μέσα στο πυρήνα της, καθώς αν τελικά ίσχυε η απόφαση, θα δημιουργόντουσαν πολλές οργανώσεις-με γιάφκες (σ.σ με συνδέσμους και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη), που θα χτυπούσαν με πιτόγυρα κομβικά υπουργεία στην Ευρώπη.

Από την άλλη οι Θεσμοί είδαν ό,τι η μοναδική λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδα, είναι το σουβλάκι και τα έσοδα που φέρνει στα δημόσια ταμεία της χώρας. Οπότε σε καμιά περίπτωση δεν θα έθεταν σε κίνδυνο το κλείσιμο της αξιολόγησης ασκώντας νέο βέτο…η νέα μέτρα όσο αφορά την εστίαση.

Εν κατακλείδι,στην Κομισιόν σκέφτηκαν και το άλλο, ό,τι όποια απόφαση και να έπερναν πάλι οι Έλληνες θα έβρισκαν την λύση και αυτό γιατί ο γύρος στην Ελλάδα είναι ιδέα!