Μαραθώνιες είναι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς με άλλα θέματα να κλείνουν και άλλα να παραμένουν ανοιχτά.

Το μέτωπο της ενέργειας έκλεισε με την πώληση των μονάδων λιγνίτη της ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Σταθάκης. Να σημειωθεί πως παράγουν το 40% του ηλεκτρικού ρεύματος και αναμένονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών παρά τις υποσχέσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ένα ακόμα μέτωπο που κλείνει είναι τα οικογενειακά επιδόματα. Για το πρώτο παιδί αυξάνεται στα 70 ευρώ για το δεύτερο στα 140 ευρώ και για το τρίτο στα 280 ευρώ.Ομως τα εισοδηματικά κριτήρια πέφτουν μια κατηγορία και όλα αυτά ισχύουν μέχρι το ποσό των 35.000 ευρώ ως οικογενειακό έσοδο.

Η Θεανώ Φωτίου επιβεβαίωσε στον Σκάι πως τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα θα αυξηθούν απ’ τα 650 εκατ. Ευρώ στα 810 εκατ. Ευρώ το 2018 και στα 910 εκατ.το 2019. Επίσης πρόσθεσε πως τα επιδόματα αναπηρίας παραμένουν ανέπαφα .

Όμως τα αγκάθια δεν έχουν τελειώσει με τα εργασιακά, τις 120 δόσεις για τα την εξόφληση των χρεών  και το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ σε 32 νησιά.

Η αισιοδοξία για πλήρης συμφωνία πριν το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην συνάντηση του με τον Πιερ Μοσκοβισί στην Πορτογαλία.

Ο στόχος να νομοθετηθούν όλα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2018 και στο επόμενο Eurogroup να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.