Περιθώριο μόλις τριών έως τεσσάρων μηνών υπάρχει για να αποφευχθεί ο μαζικός λιμός στην Υεμένη και τη Σομαλία, οι οποίες μαστίζονται από τις συγκρούσεις και την ξηρασία, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) απευθύνοντας έκκληση για χρηματοδότηση.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες -Υεμένη, Σομαλία, Νότιο Σουδάν και βορειοανατολική Νιγηρία- βρίσκονται αντιμέτωποι με το λιμό.

«Έχουμε πιθανόν ένα παράθυρο τριών έως τεσσάρων μηνών για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο διευθυντής παγκόσμιων επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ Ντόμινικ Στίλχαρτ.

Ο Ρόμπερτ Μαρντίνι, περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε πως μια ομάδα της ΔΕΕΣ, η οποία παρέσχε βοήθεια σε τραυματισμένους πρόσφυγες μετά την πολύνεκρη επίθεση ελικοπτέρου εναντίον του σκάφους τους την περασμένη Παρασκευή στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, έχει συγκεντρώσει «στοιχεία» για τα οποία ενημέρωσε τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό καθώς και την πλευρά των Χούτι.