Μνήμες από τον φονικό σεισμό του 1999, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 17.000 άνθρωποι, ζουν από το πρωί της Δευτέρας (12/6) οι κάτοικοι πολλών περιοχών στην Τουρκία, όπως Σμύρνη-Κωνσταντινούπολη-Προύσα!

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, έντρομοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους τρομοκρατημένοι από τον ισχυρής δόνησης και μακράς διάρκειας σεισμό, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 37χλμ. νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης

Αυτοί που καρδιοχτύπησαν στην κυριολεξία ήταν οι κάτοικοι στο Καλαμπουρνάκι της Σμύρνης, καθώς ήταν και το πιο κοντινό σημείο στο επίκεντρο του σεισμού!.

Σύμφωνα με το σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Τέλος, στη Μυτιλήνη με ελικόπτερο μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 6,1R που σημειώθηκε μεταξύ Λέσβου και Χίου. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ.