Το ντέρμπι των «δικεφάλων» στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, το απόγευμα της Κυριακής (12/3) στις 19:30 (Novasports 1), και το «τρίποντο» αποτελεί… μονόδρομο για τους δύο «μονομάχους». Συγκεκριμένα, η Ένωση «καίγεται» για τους βαθμούς της νίκης, μια και κινδυνεύει να χάσει το… τρένο για την είσοδο στα play offs του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη οι Θεσσαλονικείς θέλουν να κάνουν το 2×2 στα ντέρμπι, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, και να συνεχίσουν να ελπίζουν ακόμα και για την κορυφή της λίγκας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο στο φαληρικό γήπεδο, το απόγευμα της Κυριακής (12/3) στις 17:15 (Novasports 2) και καλείται να βάλει… τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών στο πρωτάθλημα, από την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, το «συγκρότημα» της δυτικής όχθης θέλει να προκαλέσει και πάλι προβλήματα στους Πειραιώτες, μετά την αναμέτρηση του Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο, πριν από μερικές εβδομάδες.

Στην Κρήτη, ο Πλατανιάς θα υποδεχθεί τη Βέροια, το απόγευμα της Κυριακής (12/3) στις 17:15 (Novasports 4) και οι «ερυθρόλευκοι» των Χανίων θέλουν το «τρίποντο» προκειμένου να μείνουν… ζωντανοί στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στα play offs του πρωταθλήματος. Στην αντίπερα… όχθη, το ματς είναι τελικός για την ομάδα της Ημαθίας. Η «Βασίλισσα» είναι στην τελευταία θέση και μόνο με το «διπλό» θα καταφέρει να έχει σημαντικές ελπίδες για την παραμονή.

Τέλος, η Κέρκυρα υποδέχεται την Ξάνθη, το μεσημέρι της Κυριακής (12/3) στις 15:00 (Novasports 2) και το μεγαλύτερο… κάψιμο για τη νίκη το έχουν οι Ακρίτες. Το «συγκρότημα» του Ράζβαν Λουτσέσκου θέλει να παραμείνει στην 5η θέση και αν είναι δυνατόν να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 42 βαθμούς και υπό προϋποθέσεις να πάρει απόσταση από την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ.