Στη  Διάσκεψη,  που φιλοξενείται στο Βερολίνο, θα συναντηθούν κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες από την επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία ενίσχυσε τη δέσμευσή της για την παγκόσμια υγεία, αξιοποιώντας τις προεδρίες της G7 και G20 και υποστηρίζοντας πολυμερείς και διμερείς συμπράξεις υγείας. Επίσης, έχει  γίνει ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων διεθνών οργανισμών.

Αυτό προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για τον προσδιορισμό των μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σε τομείς όπως  είναι  η ανάπτυξη, η υγεία, η έρευνα, το περιβάλλον και το εμπόριο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αειφόρου ανάπτυξης Υπό το πρίσμα αυτό, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, μαζί με τους  εταίρους των ‘τριών Προεδριών,’ Πορτογαλίας και Σλοβενίας, θα πραγματοποιήσουν μια συντονισμένη συζήτηση πάνελ των υπουργών υγείας.

Ο στόχος είναι να εκτιμηθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα στην πρωτοβουλία ενίσχυσης του ρόλου της ΕΕ στην παγκόσμια υγεία, η οποία ξεκίνησε επίσημα υπό την Προεδρία του Συμβουλίου της Φινλανδίας. Διοργανωτής : Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Μια από τις πλέον σημαντικές εκδηλώσεις της Γερμανίας στη διάρκεια της προεδρίας της στο Συμβούλιο της ΕΕ, το τρέχον εξάμηνο, είναι η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Υγεία, που οργανώνει από τις 25 -27 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με τη Γερμανική  Προεδρία,  σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή χρονιά της πανδημίας COVID-19, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία θα πραγματοποιηθεί ως ένα πλήρως ψηφιακό, διαδραστικό συνέδριο με δωρεάν διαθεσιμότητα ολόκληρου του προγράμματος. Και οι 50 βασικές συνεδρίες, συζητήσεις πάνελ και εργαστήρια θα μεταδοθούν ζωντανά ψηφιακά. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους μεμονωμένους συνδέσμους Zoom χωρίς εγγραφή στη διεύθυνση www.worldhealthsummit.org ή απευθείας στο πρόγραμμα: www.conference.worldhealthsummit.org/Program/WHS2020 .

Εκεί θα βρείτε επίσης όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα θέματα.

Η ψηφιακή συμμετοχή θα οργανωθεί με τον συνηθισμένο τρόπο World Health Summit παρά την εικονική μορφή: Με τη δυνατότητα συμμετοχής σε ζωντανές, εποικοδομητικές και εποικοδομητικές συζητήσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη συνάρτηση Q&A Zoom για να κάνουν ερωτήσεις και να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

Χρησιμοποιήστε επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
# WHS2020
Twitter  https://twitter.com/WorldHealthSmt
Facebook  https://www.facebook.com/worldhealthsummit
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/worldhealthsummit

Εν συντομία :

  • Ψηφιακή συμμετοχή ολόκληρου του προγράμματος (όλες οι συνεδρίες)
  • Δυνατότητα παγκόσμιας συμμετοχής μέσω Διαδικτύου
  • Χρησιμοποιείται ευρέως τυπικό λογισμικό τηλεδιάσκεψης με διαισθητικά χαρακτηριστικά
  • Υψηλή αξιοπιστία μέσω λειτουργιών εξισορρόπησης φορτίου για καταστάσεις χαμηλού εύρους ζώνης
  • Ένας κατάλληλος σύνδεσμος καταχώρησης ανά συνεδρία διατίθεται στο πρόγραμμα προγραμματισμού:  https://www.conference.worldhealthsummit.org/Program/WHS2020
  • Δεν απαιτείται εγγραφή
  • Δυνατή πρόσβαση μέσω υπολογιστή, tablet, smartphone
  • Διαδραστικές μορφές μέσω συνομιλίας, λειτουργίας Q&A, οθόνης και κοινής χρήσης εγγράφων

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία, θα συναντηθούν κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες από την επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Η εξάπλωση του COVID-19 φέτος,επισημαίνει η Γερμανική προεδρία, δείχνει πόσο ουσιαστική είναι η βελτίωση της παγκόσμιας υγείας και πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση της διεθνούς και διεπιστημονικής συνεργασίας.

Μια συνάντηση όπως η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία με τα κεντρικά της θέματα όπως η Πανδημία Ετοιμότητας, η Παγκόσμια Κάλυψη Υγείας, η Ενίσχυση των Συστημάτων Υγείας και η Καθολική Πρόσβαση στην Υγεία δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικές. Εμείς και η ακαδημαϊκή ραχοκοκαλιά μας, η Συμμαχία M8, είμαστε σίγουροι ότι μόνο με τη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια πέρα ​​από τα σύνορα μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η παγκόσμια κρίση υγείας.

Πηγή: pelazkarabo.blogspot.com (αποτελεί διαδοχή και συνέχεια του blog:marina anastas.kourbela). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με αναφορά της πηγής.