Η Γαλλομεξικανή σκηνοθέτης Esther André Gonzalez παρουσιάζει την καινούργια της σκηνοθεσία στο έργο «Ο Τσέχωφ βωβός;» του Ηλία Μαρούτση, στο Από Μηχανής Θέατρο.

Η Esther André Gonzalez , από το 2006 έχει συστηθεί στο Αθηναϊκό κοινό με έργα όπως: (Τριαντάφυλλο στο Στήθος ) στο Θέατρο Τέχνης, (Frida Frida) στο Θέατρο Κεφαλληνίας, (Το Ψυγείο),(Αlpenstock), (Winterreise) στο Θέατρο Πορεία, (Μόνη με τη Marilyn) στο Θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, (Τα Φώτα στο βάθος) στο Από Μηχανής Θέατρο, (Family’s stories) σε συνεργασία με την Plays 2 place, (Το όνειρο της Moly) στο Θέατρο Παλλάς, (Φωνάζω στον Ουρανό με όλη μου την καρδιά) στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Αυτή τη φορά η σκηνοθέτης καταπιάνεται με το επίκαιρο έργο, του Ηλία Μαρούτση, το οποίο μιλάει για την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί ιδίως σε περιόδους κρίσης. Στη νέα της δουλειά η Esther André Gonzalez, παντρεύει με ευρηματικό τρόπο, αποσπάσματα από τα έργα του Τσέχωφ με την κωμωδία, και τον βωβό κινηματογράφο.

Ο Τσέχωφ βωβός; παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 1η Απριλίου.

Παίζουν: Αιμιλία Βασιλακάκη, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου, Κώστας Κακούρης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ηλίας Μαρούτσης

Σκηνοθεσία / Κίνηση: Esther Andre Gonzalez

Σκηνικά / Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Κακούρης

Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου

Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου

Κομμώσεις: Ιουλία Συγριμή

Γραφιστικά: Θεοδοσία Μαρούτση

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Παραγωγή: Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπική, Αντιγόνη

Βοηθός Παραγωγής: Βασίλης Παππάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπαλή

Παίζουν: Αιμιλία Βασιλακάκη, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου, Κώστας Κακούρης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Έως Κυριακή, 01 Απριλίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00  & Κυριακή στις 17:00

Διάρκεια: 75 λεπτά

Εισιτήριο: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων), 10 ευρώ ομαδικά εισιτήρια (για ομάδες έξι ατόμων και άνω)

Χώρος: Από Μηχανής Θέατρο

Διεύθυνση: Ακαδήμου 13, Κεραμεικός

Κρατήσεις: viva.gr, 210 5232097

Σύνοψη έργου:

Η  Όλγα Κνίπερ, χήρα του Άντον Τσέχωφ, μούσα του Στανισλάφσκι και μεγάλη σταρ του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας ταξιδεύει στην Αμερική, στο Χόλιγουντ για να κατακτήσει και τον κόσμο του κινηματογράφου. Όσο όμως η Όλγα ταξιδεύει η Αμερική βιώνει το κραχ του ’29 και όταν πια φτάνει στο Χόλιγουντ αντί να συναντήσει τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό της ταινίας βρίσκει το στούντιο χρεοκοπημένο και εγκαταλελειμμένο και δυο ξεπεσμένους ηθοποιούς και έναν μουσικό να έχουν μπουκάρει για να κάνουν πλιάτσικο.

Μετά την πρώτη της απογοήτευση αποφασίζει να διαθέσει όλες τις οικονομίες της για να κάνει η ίδια ταινία με τα έργα του Τσέχωφ. Οι τρεις απατεώνες την πείθουν να τους προσλάβει για να γυρίσουν μαζί την ταινία με σκοπό να της κλέψουν τα χρήματα.

Εκείνη πείθεται αλλά όταν ξεκινούν τα γυρίσματα η Όλγα βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη. Ο κινηματογράφος είναι ακόμα βωβός και τα έργα και ο λόγος του Τσέχωφ δεν θα μπορέσουν να ακουστούν.