Καθώς η μουσική ταιριάζει στους σιωπηλούς πλην πολυσήμαντους αρχαιολογικούς χώρους η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει  στο νέο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού “Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” με 20 παραγωγές σε 70 αρχαιολογικούς χώρους όπου θα δοθούν συνολικά 111 παραστάσεις.

Ετσι, από  τις 18 Ιουλίου έως  τις 15 Σεπτεμβρίου 2020  θα παρουσιαστούν 20 διαφορετικά προγράμματα μουσικής, όπερας, οπερέτας, χορού και αφιερώματα  σε 70 αρχαιολογικούς χώρους. Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την επιστροφή στη σχέση μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας.

Στα 20 αυτά προγράμματα που προτείνονται από την ΕΛΣ, οργανωμένα σε 6 κύκλους, δίνεται έμφαση στην ελληνική μουσική δημιουργία, από τα παραδοσιακά ακούσματα ως τη λόγια μουσική, χωρίς να λείπουν και οι επιλογές που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ΕΛΣ, το ρεπερτόριο της όπερας, της κλασικής μουσικής, ενώ παρών είναι και ο χορός με τη συμμετοχή μελών του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Οι παραστάσεις ΔΕΝ ΘΑ EΧΟΥΝ ΕΙΣΙΤHΡΙΟ. Το μόνο αντίτιμο ΘΑ είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, όπου υπάρχει. Ωστόσο απαιτείται η προκράτηση θέσης στο: https://digitalculture.gov.gr