Mετά τη δεύτερη pole position, ο Mπότας πανηγύρισε και τη δεύτερη νίκη της καριέρας του! Ο οδηγός της Mercedes εκκίνησε (υπερβολικά) καλά και καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν πως η εκκίνησή του ήταν νόμιμη, το πάρτι του δεν χάλασε.

Ο Βάλτερι Μπότας σημείωσε την δεύτερη νίκη του στην Formula 1, αυτή τη φορά στην πίστα του Σπίλμπεργκ, στην Αυστρία.

 

Ο Φινλανδός διαχειρίστηκε καλά τα ελαστικά του, ξεπέρασε γρήγορα το εμπόδιο του Raikkonen που άργησε να κάνει pit stop για να βρεθεί μπροστά του ενώ στο τέλος, άντεξε στην πίεση του Φέτελ.

Όμως για τον Γερμανό η δεύτερη θέση ήταν μία μικρή νίκη, καθώς διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Χάμιτλον στους 20 πόντους! Θα πρέπει για αυτό να ευχαριστήσει και τον πρώην teammate του, τον Ρικιάρντο, που κρατήθηκε με νύχια και με δόντια μπροστά από τον οδηγό της Mercedes.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Καταρχήν ο οδηγός της Mercedes με τη νίκη του αυτή μπαίνει για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου, καθώς πλέον βρίσκεται 15 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλό του Λιούις Χάμιλτον και 35 από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στο αγωνιστικό μέρος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών δεν κατάφερε να περάσει στην εκκίνηση τον Μπότας, έμεινε δεύτερος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ στους τελευταίους 10 γύρους πίεσε όσο μπορούσε την SF70H αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Ο μεν Βρετανός προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, καθώς η θέση του από την αρχή του αγώνα δεν του έδινε μεγάλο πλεονέκτημα (θυμίζουμε ότι ξεκίνησε από την 8η θέση του grid).

Τελικά συμβιβάστηκε με την 4η θέση, αν και βρέθηκε πολύ κοντά στο να περάσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull). O Αυστραλός οδηγός όμως υπερασπίστηκε πολύ καλά την θέση του, κατακτώντας τους 15 βαθμούς της 3ης θέσης.

Πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), που για ακόμα έναν αγώνα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, χάνοντας θέσεις από την εκκίνηση.

Την καλύτερη εμφάνιση για την φετινή σεζόν έκανε ο Ρομαίν Γκροζιάν με την Haas, κατακτώντας την 6η θέση, δείχνοντας ότι έχει την δυναμική, αρκεί να μην τον προδίδουν τα προβλήματα του μονοθεσίου του.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Force India, με τους Σέρτζιο Πέρεζ και Εστεμπάν Οκόν και οι Φελίπε Μάσα και Λανς Στρολ, αμφότεροι με Williams.

Ο 10ος αγώνας της σεζόν θα διεξαχθεί στην Μεγ. Βρετανία, στην πίστα του Σίλβερστον, στις 16 Ιουλίου.