Ένα μήνα πριν από τις εκλογές στην Ολλανδία και ο Γκερντ Βίλντερς έχει αποθρασυνθεί εντελώς.

Έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τα τζαμιά με τους «ναούς των ναζί», ενώ το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Αδόλφου Xίτλερ «Ο Αγών Μου» (Mein Kampf ) το συνέκρινε με το Κοράνι.

Ούτε το ότι έχει καθίσει στο πρόσφατο παρελθόν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κήρυγμα μίσους έχει πτοήσει τον ακροδεξιό υποψήφιο που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Ολλανδίας με μεγάλες αξιώσεις στις εκλογές του προσεχούς Μαρτίου.

Εν όψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου στη χώρα, ο επονομαζόμενος και «Ολλανδός Τραμπ» έδωσε συνέντευξη στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό WNL, δηλώνοντας ότι «στόχος μου είναι να κυβερνήσω και να αποϊσλαμοποιήσω τη χώρα κλείνοντας τα τεμένη σε όλη την επικράτεια».

Ο Βίλντερς δήλωσε ότι δεν θα κατάσχει το Κοράνι από τις κατοικίες όσων Ολλανδών πολιτών το κατέχουν. «Το Κοράνι είναι πιο αντισημιτικό από το έργο του Χίτλερ και όποιος το κατέχει θα πρέπει να διώκεται”»είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξή του.

Ο ακροδεξιός πολιτικός, επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας που φλερτάρει με την πρωτιά σε όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα, δήλωσε ακόμη ότι «αναμένω από το εκλογικό σώμα να ξεσηκωθεί σε περίπτωση που τα άλλα ολλανδικά κόμματα αρνηθούν κυβερνητικό συνασπισμό μαζί μου».