Η Δημοσιογράφος Υγείας, Ιωάννα Λάκα, επισκέφθηκε τον Πλαστικό Χειρουργό Dr. Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου στο Κέντρο Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής Ace Athens που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισιάς 27Α. Ο γιατρός μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για τις θεραπείες προσώπου και μας εξηγεί τις δυνατότητες που παρέχονται στο Κέντρο .

Κύριε Παπαϊωάννου, το Κέντρο Αισθητικής Χειρουργικής Ace Athens προσφέρει τα οφέλη της Αναγεννητικής Ιατρικής! Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν.

Η Αναγεννητική Ιατρική αποτελεί έναν σύγχρονο κλάδο της ιατρικής και περιλαμβάνει διάφορες θεραπείες. Ειδικότερα αφορά:

  • Τη μεταφορά λίπους υπό μορφή microfat και nanofat και άλλων αναγεννητικών κυττάρων από το ίδιο το σώμα σας με στόχο αναπλήρωση του χαμένου όγκου και την αναγέννηση των ιστών προσώπου και λαιμού.
  • Τη δράση του διοδικού Laser 1470 nm και τη χρήση οπτικής ίνας με τη μέθοδο LASERFAST για τη σύσφιξη του δέρματος του προσώπου και άλλων σημείων του σώματος με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και τοπική λιπόλυση, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του περιγράμματος της κάτω γνάθου.
  • To ενέσιμο Αυτόλογο ή βιομιμητικό PRP.
  • Τη θεραπεία αλωπεκίας, με την έγχυση αναγεννητικών κυττάρων.
  • Τη θεραπεία ουλών.

Οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα των βλαβών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της έγχυσης λίπους;

Στο πέρασμα του χρόνου όχι μόνο αλλοιώνεται η ποιότητα του δέρματος μας, αλλά σταδιακά αλλάζει και η αρχιτεκτονική του προσώπου μας λόγω της απώλειας όγκου στον οστέινο σκελετό και τη λιπώδη σφαίρα, καθώς και της χαλάρωσης των συνδέσμων του προσώπου. Η δυνατότητα έγχυσης λίπους μπορούμε να πούμε ότι έφερε την επανάσταση στην αισθητική χειρουργική! Η έγχυση λιποκυττάρων μπορεί να εφαρμοστεί για τη βελτίωση των αναλογιών του προσώπου, καθώς με τη συγκεκριμένη τεχνική, το λίπος τοποθετείται με ακρίβεια σε κάθε σημείο του προσώπου που χρειάζεται αύξηση. Με απλά λόγια θα λέγαμε ότι γίνεται κάποιο είδος ‘’γλυπτικής’’ του περιγράμματος του προσώπου που προσδίδει εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Αναφορικά με το Botox, τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Οι ρυτίδες έκφρασης του προσώπου μας γίνονται όλο και πιο εμφανείς με την πάροδο του χρόνου. Η θεραπεία με Botox μπορεί να ‘’μπλοκάρει’’ προσωρινά τη μεταβίβαση των ερεθισμάτων από τα νεύρα προς τους μυς, οι οποίοι προκαλούν τις ρυτίδες, επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν. Αποτελεί μια ανώδυνη και ασφαλή, μη επεμβατική θεραπεία, που προσφέρει νεανική όψη με άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Σήμερα χρησιμοποιείται επιπλέον για θεραπείες μεσοbotox, όπου εγχύεται επιλεκτικά σε σημεία του δέρματος σε συνδυασμό με αμινοξέα! Η εμπειρία και η γνώση του πλαστικού χειρουργού θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκτίμηση της κατάστασης του προσώπου σας και στην κατανόηση των αναγκών σας, με αποτέλεσμα να λάβετε την θεραπεία που σας ταιριάζει!

Θα ήθελα τώρα να μας κάνετε λόγο για το επαναστατικό στυλό Dermapen 4. Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη του για το πρόσωπό μας;

Το Dermapen 4 φέρνει νέα δεδομένα στην αισθητική ιατρική προσφέροντας θεραπείες μεγάλης ασφάλειας, ταχύτητας και ακρίβειας με τον μικρο-βελονισμό του δέρματος. Συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος και δίνει λύση σε ρυτίδες, σημάδια γήρανσης, σημάδια ακμής, ουλές και ραγάδες. Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλες θεραπείες στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Συνεχίζοντας, ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη της μεσοθεραπείας;

Η μεσοθεραπεία βελτιώνει συνολικά την επιφάνεια του δέρματος σας καθιστώντας το πιο φωτεινό, υγιές και ενυδατωμένο. Χάρη στη δράση της, προκαλεί την ανάπλασή του, αυξάνοντας τα επίπεδα υγρασίας. Με τη μεσοθεραπεία, προσδίδουμε στο πρόσωπο νεανικότερη όψη, επαναφέρουμε τη λάμψη, την ενυδάτωση και τη σφριγηλότητά του και γενικά τονίζεται η ελαστικότητά και η φρεσκάδα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αυτό πραγματοποιείται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Κατά τη μεσοθεραπεία, διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών, όπως βιταμίνες, αμινοξέα και ένζυμα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Ο δρ Κ. Παπαϊωάννου

Η έγχυση των ουσιών πραγματοποιείται με μικροβελόνες (microneedling), που βοηθούν στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης κάνοντας το δέρμα λείο και απαλό. Μία ειδική IR κάψουλα χρησιμοποιείται επιπλέον για την αύξηση της αιματικής ροής στο δέρμα και τη διάνοιξη των πόρων, μέσω των οποίων διαπερνώνται τα υλικά μεσοθεραπείας. Αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες για την ανανέωση του προσώπου και την εξάλειψη των λεπτών γραμμών έκφρασης, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και προληπτικά για την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης, κυρίως στη μέση ηλικία.

Κύριε Παπαϊωάννου, ακούμε συχνά για την μέθοδο Laser με οπτική ίνα. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτό;

Η επίδραση του Laser σε μήκος 1470nm με τη χρήση πολύ λεπτής οπτικής ίνας ενδοϊστικά επιφέρει παραγωγή νεόυ κολλαγόνου και ελαστίνης άμεσα, στα σημεία που παρεμβαίνουμε στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Με την εστιασμένη δέσμη επιτυγχάνουμε σύσφιγξη του δέρματος, ανόρθωση της πτώσης των ιστών, αντιμετώπιση της χαλάρωσης και λιπόλυση. Επιπλέον για την περιοχή του διπλοσάγωνου, οι σύγχρονες θεραπείες περιλαμβάνουν, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος:

  • Είτε λιποαναρρόφηση με τη χρήση Vaser με τοπική αναισθησία
  • Είτε τοπική λιπόλυση με τη χρήση διοδικού Laser 1470nm και την ενδοϊστική χρήση οπτικής ίνας, μία μέθοδος ελάχιστα επεμβατική και με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης.

Από έναν έως έξι μήνες, ανάλογα με το πρόβλημα, μετά από αυτές τις επεμβάσεις, θα παρατηρήσετε την επιθυμητή σύσφιξη του δέρματος σας και την απώλεια του λίπους και θα μείνετε πλήρως ικανοποιημένες. Σήμερα πλέον η εξέλιξη της τεχνολογίας μας προσφέρει καινοτόμες λύσεις. Το ενδοϊστικό laser με τη χρήση οπτικής ίνας αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αισθητική χειρουργική και αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο.

Ποια είναι τα οφέλη αυτής της τόσο πρωτοποριακής μεθόδου;

Το ενδοϊστικό laser με τη χρήση οπτικής ίνας δρα αποτελεσματικά κατά της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού και συνάμα επιτυγχάνουμε ανόρθωση- μη επεμβατικά- που είναι ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Σύντομα θα δείτε τις επιθυμητές αναλογίες στο πρόσωπό σας και θα νιώσετε ανανεωμένες! Βασικοί στόχοι είναι οι εξής :

  • Ανόρθωση των περιοχών του προσώπου
  • Σύσφιξη του διπλοσάγονου
  • Μείωση των ρυτίδων
  • Σύσφιξη του δέρματος σε λαιμό και ντεκολτέ
  • Εστιασμένη λιπόλυση
  • Γρήγορη ανάρρωση

 

Ο πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου δραστηριοποιείται στην Αθήνα, τη Λάρνακα της Κύπρου και το Khobar της Σαουδικής Αραβίας. Στην Αθήνα στο νοσοκομείο Metropolitan General και στο ιατρείο του στην AceAthens, στη Λάρνακα στο κέντρο Poseidonia HealthCare και στο Khobar στο ιατρικό κέντρο AlHokail Specialized Polyclinics.

Εφαρμόζει θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής, Laser, χειρουργικές θεραπείες αισθητικής μαστού όπως και αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή, body reshaping τεχνικές που αφορούν την κοιλιά, τον υπόλοιπο κορμό, γλουτούς και άκρα καθώς και λιποαναρρόφηση με την τεχνολογία VASER, χειρουργικές επεμβάσεις ρινός, βλεφάρων, ώτων και γενικότερα του προσώπου καθώς και την χειρουργική αντιμετώπιση της ογκολογίας του δέρματος, το μελάνωμα και τις μετατραυματικές δυσμορφίες.