Βαδίζουμε στο τέλος της κοινοβουλευτικής χρήσης για τις γιορτές, και η συνήθης τακτική με τις τροπολογίες που έρχονται στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα πέρασαν δύο πολύ σημαντικές αλλαγές που αφορούν την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και την μείωση των ορίων της ανωνυμίας χρηματοδότησης των κομμάτων.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μάχη κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς για το πλαίσιο αδειοδότησης με αγκάθι τη διατήρηση του 20% ως ποσοστό σε φαρμακοποιό για την δημιουργία ενός νέου φαρμακείου.

Έρχεται τώρα διάταξη που επιτρέπει και  σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, ικανοποιώντας πλήρως τους θεσμούς.

Όσο αφορά την χρηματοδότηση σε κόμματα, κατατέθηκε τροπολογία που μειώνει από 50 ευρώ σε 15 ευρώ, το ποσό για τη αγορά κουπονιών χωρίς να αναφέρεται το όνομα του χορηγού.

Επίσης το ανώτατο όριο ανώνυμης προσφοράς σε κουπόνια πέφτει στα 75.000 ευρώ από τα 100.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει να κλείσει όλα τα μέτωπα για την επερχόμενη αξιολόγηση για να εισπράξει 5,5 δις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Μετά τους πλειστηριασμούς, ρυθμίζεται και ο ΦΠΑ στα νησιά μεταναστευτικής  αιχμής με δωράκι μια παράταση εφαρμογής έξι μηνών.

Όλα αυτά δικαιώνουν τους υποστηρικτές της άποψης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξαντλήσει την τετραετία.

Είναι βέβαια δικαίωμα του αρκεί να μην πέσουν στα κεφάλια μας οι 10 πληγές του Ευκλείδη Τσακαλώτου.