Μπορεί η ανάπτυξη να είναι το κλειδί  της σωτηρίας μας, αλλά ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στις επιχειρήσεις οδήγησε 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Επικαλούνται σχετικά δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες από τα οποία προκύπτουν ότι όλο και περισσότερο εργοδότες καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, μέρος των μισθών καταβάλλεται σε κουπόνια, ενώ προσλαμβάνονται εργαζομένοι από τη Βουλγαρία και πληρώνονται μέσω βουλγαρικών και κυπριακών προπληρωμένων τραπεζικών καρτών.

Ζητούν από την Έφη Αχτσιόγλου να αναλάβει δράση ώστε να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές.

Με δεδομένη την άρνηση των δανειστών για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους μισθούς. Η επόμενη ενέργεια είναι να καταλήξει σε συμφωνία κυρίων με τους ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ για να φρενάρει την πληθωριστική ανιούσα πορεία των τιμών.

Να σημειωθεί πως ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός οδεύει προς το 2% έπειτα από πολύ καιρό που παρέμεινε παγωμένος. Αυτό σημαίνει πως οι εισαγωγές προϊόντων θα γίνουν ακριβότερες και στην ουσία εξανεμίζονται όλες οι προσπάθειες για ισορροπία της εσωτερικής αγοράς.