Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος έξω από τα 6.75, το Μιλάνο παραδόθηκε μετά την αποβολή του Θίοντορ, και οι πράσινοι συνεχίζουν να κοιτάζουν ψηλά με απόλυτο όπλο την έδρα τους.-Γλίτωσε τα χειρότερα ο Καλάθης.

 

Με 15/28 τρίποντα (6/9 από τον Κέι Σι Ρίβερς και 3/4 από τον Ματ Λοτζέσκι), ο Παναθηναϊκός «τσαλάκωσε» την Αρμάνι Μιλάνο, 80-72, στο ΟΑΚΑ, για την 12η αγωνιστική και αναρριχήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα (8-4).

Σε ένα παιχνίδι με… πολλά νεύρα που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Τζόρνταν Θίοντορ, οι «πράσινοι» υποχρέωσαν τους Ιταλούς στην 9η ήττα τους, παρά το κακό τους ξεκίνημα.

Ο Ρίβερς πήρε από το… χέρι τον Παναθηναϊκό σημειώνοντας 20 πόντους, ενώ ο Λοτζέσκι πέτυχε 14. Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Ωστόσο, η επιτυχία του Παναθηναϊκού… επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη (9π., 12ας.) στον δεξί ώμο, καθώς χτύπησε 1.17΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου και δεν επέστρεψε στο παρκέ, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα διεκομίσθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Πριν το τζάμπολ ο ομογενής γκαρντ παρέλαβε δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη το βραβείο του MVP της Euroleague, για το μήνα Νοέμβριο.

 

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Καλάθης

 

Επανήλθαν στις θέσεις τους οι καρδιές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Νικ Καλάθη. Οι φόβοι για «χοντρή» ζημιά στην κλείδα του διεθνούς γκαρντ ευτυχώς για όλους στο σύλλογο δεν επαληθεύτηκαν, καθώς ο ομογενής άσος υπέστη μία κάκωση στο σημείο που τραυματίστηκε και θα ακολουθήσει θεραπεία για μερικές ημέρες.

Τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά, καθώς το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του δεν έχει καθοριστεί ακόμη και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αντίδραση του οργανισμού του.

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει δύο ματς την προσεχή εβδομάδα στην Euroleague, το πρώτο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ την προσεχή Τρίτη (19/12) στο ΟΑΚΑ και δύο ημέρες αργότερα (21/12) θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Ερυθρό Αστέρα.