Μιας και δεν προλάβαμε να γράψουμε για την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, είπαμε να γράψουμε για το όσα διαδραματίστηκαν μετά από αυτό.

Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το κλίμα μεταξύ των παικτών. Η κεντρική φωτό τα λέει όλα. Άλλωστε οι περισσότεροι δεν είναι που έπαιζαν μαζί πριν λίγο καιρό με την Εθνική ομάδα, οπότε δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα.

Τώρα όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος και οι δύο ομάδες έδειξαν σφικτές ενόψει της δύσκολης συνέχειας για την Ευρωλίγκα. Εκεί όπου καλούνται να ξεκινήσουν με το δεξί…το νέο μαραθώνιο.

Όσο για την νίκη μάλλον μπορούσαν και οι δύο να την κατακτήσουν αλλά τελικά ο πιο ψύχραιμος την πήρε. Και αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έκανε ότι μπορούσε για να χάσει, και δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί διαιτησίας και ότι ήταν απών ο Σπανούλης (σ.σ πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τον Vspan).

Στο Λιμάνι η καλύτερη δικαιολογία ήταν τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε η ομάδα στο παρκέ του ΣΕΦ, όπως και οι… απείθαρχοι παίκτες του που έστειλε κακήν κακώς στα αποδυτήρια, ο Σφαιρόπουλος μη αναγνωρίζοντας στον ίδιο τα λάθη που έκανε. Φάνηκε μάλιστα και από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, στην πιο κρίσιμη στιγμή ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν ένα σύστημα που δεν ήξερε ούτε ο ίδιος. Απίθανα πράγματα…

Τώρα η συνέχεια και για τους δύο είναι το ζουμί. Ο Παναθηναϊκός καλείτε να πάρει το 3ο διπλό του (μετά από τα δύο πρώτα του πρωταθλήματος), στην Ισπανία απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει και αυτός με το δεξί απέναντι σε μια άκρως αθλητική ομάδα την Μπασκόνια.

Το άσχημο είναι ότι σε αυτή την Ευρωλίγκα θα έχουμε πάλι σπίκερ τύπου …ΕΡΤ που θα τα βλέπουν όλα Μαύρα …μέχρι να αποδειχτούν πάλι ψεύτες!