Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ, ξεκίνησε με το φιάσκο των γαλλικών φρεγατών. Χαρακτήρισε τραγελαφικό το γεγονός άλλα να λέει ο πρωθυπουργός, άλλα ο υπουργός Άμυνας και άλλα ο αναπληρωτής του.

Η ανεπάρκεια σας θέτει σε κίνδυνο το κύρος της χώρας, δοκιμάζεται τις σχέσεις μας με τους συμμάχους, υπογράμμισε.

 

Η αυταπάτη με τη ΔΕΗ

Όσο αφορά την πώληση τριών μονάδων και μιας άδειας παραγωγής ανέφερε πως γίνονται χωρίς σχεδιασμό της νέας εποχής στον ενεργειακό τομέα.

Η ζημιά για τη ΔΕΗ είναι μεγάλη, οι τιμές θα πάρουν την ανηφόρα και την οδηγείται σε χρεοκοπία. Έρχεστε να ψηφίσετε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέγατε προεκλογικά.

Το 2014 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε για ξεπούλημα τον Αντώνη Σαμαρά και το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ, ξεσηκώνατε το λαό σε δημοψηφίσματα.

Καταδικάζετε σε αφανισμό την μονάδα στη Μεγαλόπολη, απαξιώνετε την πιο κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση για να την αγοράσει αντί πινακίου φακής ιδιώτης αγοραστής.

 

Η πρόταση της ΝΔ για την ενέργεια

Εμείς έχουμε σχέδιο για να γίνει η Ελλάδα ένα εργοστάσιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πραγματική και γενναία απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ο στόχος της δικής μας κυβέρνησης, εξάπλωση του φυσικού αερίου, απεξάρτηση από τις ρυπογόνες πηγές και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων ώστε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Πορτογαλίας(στόχος 100% »καθαρή» ηλεκτροδότηση), τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

Τα τρία τελευταία χρόνια η ΔΕΗ έχασε το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο – τον ΑΔΜΗΕ – ενώ αύξησε κατά δύο δισ. ευρώ επιπλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη της και μειώθηκε κατά 80% η χρηματιστηριακή της αξία.

 

Ονομαστική ψηφοφορία για τη ΔΕΗ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.
Δεκαεπτά βουλευτές υπέβαλαν προς τον πρόεδρο της Βουλής αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου «Διαθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στον λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».
«Καταθέτουμε ονομαστική για ΔΕΗ, κανένας δεν θα κρυφτεί» σχολίασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Το αίτημα υπογράφουν οι Γιώργος Αρβανιτίδης, Ιλχάν Αχμέτ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, Δημήτρης Καρράς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Μανιάτης, Κωνσταντίνος Μπαριώτας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Τζελέπης και Ευη Χριστοφιλοπούλου.