Η εκστρατεία «Παγκόσμιος Στόχος: Ενωμένοι για το Μέλλον μας», την οποία δρομολόγησε η Επιτροπή σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό προάσπισης των συμφερόντων του πολίτη Global Citizen στις 28 Μαΐου, θα κορυφωθεί με την παγκόσμια σύνοδο κορυφής καθώς και τη μουσική συναυλία που οργανώνονται για το Σάββατο 27 Ιουνίου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την ανακάλυψη και τη διάθεση εμβολίων, εξετάσεων και θεραπευτικών αγωγών. Η καθολική πρόσβαση σε εμβολιασμό, για όλους όσοι τον χρειάζονται θα δώσει στον κόσμο τη δυνατότητα να ξεπεράσει την πανδημία και να αποφύγει την εμφάνιση μιας νέας. Θα βοηθήσει επίσης να ανοικοδομηθούν με δίκαιο και σωστό τρόπο οι κοινότητες που επλήγησαν από την πανδημία.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η συναυλία «Παγκόσμιος Στόχος: Ενωμένοι για το Μέλλον μας», με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Dwayne Johnson, έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου. Θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως η Shakira, οι Coldplay, ο Usher, η Jennifer Hudson, η Miley Cyrus, ο Justin Bieber και ο Quavo, ο J Balvin, οι Chloe x Halle, η Yemi Alade, και η Christine and the Queens.

Στη συναυλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα εμφανιστούν επίσης ο Chris Rock, ο Hugh Jackman, η Kerry Washington, η Charlize Theron, ο Forest Whitaker, ο David Beckham, η Salma Hayek Pinault, ο Billy Porter, η Diane Kruger, ο Antoni Porowski, ο Ken Jeong, ο Nikolaj Coster-Waldau και η Olivia Colman.

Σύνοδος κορυφής για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης

Η σύνοδος κορυφής «Παγκόσμιος Στόχος: Ενωμένοι για το Μέλλον μας» προβλέπεται να αρχίσει στις 3 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Στη σύνοδο κορυφής, υπό την ηγεσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρέμβουν με ομιλίες τους παγκόσμιοι ηγέτες, καθώς και διεθνείς υποστηρικτές, καλλιτέχνες και ακτιβιστές. Θα συμμετάσχουν στη συζήτηση μέσα από ομάδες ανταλλαγής απόψεων και συνεντεύξεις: ο Nickolaj Coster-Waldau, η Miley Cyrus, η Angelique Kidjo, ο Ken Jeong, καθώς και ειδικοί και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες όπως η Melinda Gates, ο Δρ. Vin Gupta, ο Πρόεδρος της NAACP Derrick Johnson, ο Eddie Ndopu, η Δρ. Ngozi Okonjo-Iweala, η Kate Upton και ο Justin Verlander.

Πού μπορείτε να την παρακολουθήσετε;

Η συναυλία θα αναμεταδοθεί από ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο: ARD, Canal+ Group, RTVE στην Ευρώπη, Bell Media, CBC, Citytv, και Global TV, στον Καναδά, NBC και iHeartMedia στις Ηνωμένες Πολιτείες, Grupo Globo στη Βραζιλία, MultiChoice Group και SABC στην Αφρική, και Fuji TV και Star India στην Ασία.

Θα είναι επίσης δυνατόν να την παρακολουθήσετε στον ιστοχώρο της παγκόσμιας αντίδρασης στον κορονοϊό και στους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα εξής μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookTwitter και YouTube. Η σύνοδος κορυφής θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά στον ιστοχώρο του Global Goal Unite και στους λογαριασμούς του στα ίδια μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Blog:marina anastas.koubela