Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Υγείας Ιωάννα Λάκα επισκέφθηκε τον γνωστό Πλαστικό Χειρουργό Αναστάσιο Τσεκούρα και συζήτησαν για ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν κάθε γυναίκα στην σημερινή εποχή, πως θα αποκτήσει το σώμα των ονείρων της, για να βγει ξέγνοιαστη στην παραλία. Τι χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα για να πετύχει την σωματική αρμονία που επιθυμεί;

ΕΡ. Κύριε Τσεκούρα, ακούμε πολύ συχνά για την λιπογλυπτική, ποια είναι τα οφέλη της λιπογλυπτικής στο σώμα μας;

ΑΠ. Η λιπογλυπτική θεωρείται μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην αισθητική χειρουργική. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη μόνιμη αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από μεμονωμένες περιοχές του σώματος όπως οι γοφοί, οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά, τα γόνατα, ο λαιμός, η μέση και οι κνήμες. Η λιπογλυπτική είναι η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης. Η μέθοδος αυτή, δίνει τη δυνατότητα να απαλλάξει το σώμα από το τοπικό πάχος, αλλά παράλληλα να σχηματίσει ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα και να προσφέρει μια πιο νεανική φόρμα, αφού βελτιώνει ακόμη και την ποιότητα του δέρματος τοπικά.

ΕΡ. Τι παραπάνω οφέλη προσφέρει η τρισδιάστατη 3D λιπογλυπτική;

ΑΠ. Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος που έχει να επιδείξει η ιατρική αισθητική. Πρόκειται για την επαναστατική εξέλιξη της τεχνικής της λιποαναρρόφησης. Μιλάμε για μια λιπογλυπτική υψηλής ευκρινείας η οποία αφαιρεί το λίπος από τις περιοχές με αυξημένο τοπικό πάχος, όπου προσφέρει ομοιόμορφη ανατομική εικόνα και σμίλευση της περιοχής από την οποία αφαιρείται η περίσσεια του τοπικού λίπους.
Η διαδικασία αποτελεί πρωτοποριακή μέθοδο, αφού με ειδικές κάνουλες και με παλμικές δονήσεις, ρευστοποιούμε το λίπος και στη συνέχεια το αφαιρούμε με τον πιο ασφαλή τρόπο.

ΕΡ. Πόσο σημαντική είναι η κοιλιοπλαστική για τις γυναίκες;

ΑΠ. Η κοιλιά είναι από τις περιοχές του σώματος που υφίσταται μεγάλες αλλαγές μετά από μια μεγάλη αυξομείωση σωματικού βάρους, μετά από επέμβαση για αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, όπως επίσης και μετά τον τοκετό . Με την κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του δέρματος και των μυών στην περιοχή, δημιουργώντας πιο σφιχτή και επίπεδη κοιλιά.Η εξέλιξη της κλασσικής κοιλιοπλαστικής είναι η κοιλιοπλαστική υψηλής ευκρίνειας που χαρίζει πιο δυναμικό αποτέλεσμα και την εικόνα ενός γυμνασμένου σώματος.

Αν. Τσεκούρας

ΕΡ. Πέιτε μας λίγα λόγια για το γνωστό και εντυπωσιακό (brazilian butt lift) ή αλλιώς Βραζιλιάνικο Λίφτινγκ Γλουτών.

ΑΠ. Μιλάμε για μια χειρουργική επέμβαση η οποία προσφέρει όγκο και σχήμα στους γλουτούς. Πρόκειται για μία νέα και ιδιαίτερα δημοφιλή επέμβαση, η οποία μεταμοσχεύει λίπος από κάποια άλλη περιοχή, το οποίο στη συνέχεια το τοποθετούμε σε συγκεκριμένα σημεία των γλουτών. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πολύ φυσικό και εντυπωσιακό.

ΕΡ. Μπορούμε να εξαφανίσουμε την κυτταρίτιδα γρήγορα, εύκολα και παράλληλα να χάσουμε πόντους αλλά να πετύχουμε και σύσφιξη;

ΑΠ. Γνωρίζουμε ότι η κυτταρίτιδα αποτελεί τον μεγαλύτερο «εχθρό» του γυναικείου σώματος και οδηγεί σε έλλειψη αυτοπεποίθησης κυρίως το καλοκαίρι. Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις, είτε η γυναίκα είναι αδύνατη είτε έχει καμπύλες. Ανάλογα με το βαθμό κυτταρίτιδας που παρουσιάζεται στο σώμα, υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης. Ακόμα υπάρχουν και συνδυαστικές μέθοδοι που μας επιτρέπουν πλέον να βελτιώσουμε αισθητά την όψη του δέρματός μας.

ΕΡ. Ποιες είναι οι καταλληλότερες τεχνικές αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας;

ΑΠ. Οι τεχνικές που προτιμούμε και εφαρμόζουμε είναι τρεις:
Η Ενδερμολογία (μέσω εξειδικευμένης συσκευής (Endermologie) που αποτελείται από ειδικές κεφαλές δυο κυλίνδρων, ελεγχόμενων από υπολογιστή, οι οποίες προκαλούν ταυτόχρονη συμπίεση και αναρρόφηση στις διάφορες περιοχές του σώματος κάνοντας έτσι ένα εξειδικευμένο λιπομασάζ.

Η Μεσοθεραπεία (μέσω της στοχευμένης χορήγησης ειδικών ουσιών στα σημεία που αναπτύσσεται η κυτταρίτιδα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες που ευθύνονται για τη σύνθεση και παραγωγή κολλαγόνου και, κατά συνέπεια, αναζωογονείται και ενυδατώνεται το δέρμα σε βάθος, είναι μη επεμβατική μέθοδος με άμεσα ορατά αποτελέσματα).

Τέλος, η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (με το PelleFirm, ένα από τα πιο δυναμικά μηχανήματα νέας γενιάς που στοχεύει στην αναζωογόνηση του σώματος και είναι μη επεμβατική αλλά και ανώδυνη θεραπεία).