Την αναστολή των εγγραφών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ζητεί ο Δήμος Αθηναίων, επικαλούμενος τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες στο πληροφορικό σύστημα εγγραφής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του,  οι δήμοι που έχουν επιφορτιστεί με αυτή την ευθύνη δεν  εξυπηρετούν παρά ελάχιστους και οι ουρές των πολιτών  είναι μεγάλες και δεν λείπουν η ένταση και οι διαπληκτισμοί.

Σύμφωνα με το δήμο, σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να προστεθεί και η άρνηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) να δέχονται αιτήσεις συγκεκριμένων κατηγοριών ωφελουμένων (νόμιμοι μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.). Κι αυτό έχει συνέπεια, όπως σημειώνει, οι συγκεκριμένοι να καταφεύγουν επίσης στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί ότι είναι «επιβεβλημένο προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία πολιτών που έχουν ανάγκη αλλά και του προσωπικού των δήμων» να αποφασίσουν τα συναρμόδια υπουργεία την αναστολή των εγγραφών ωσότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα και να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ όλοι οι ωφελούμενοι.