Ο αποκλεισμός από τη Φενέρ (79-61), «πόνεσε», όμως περισσότερο «πόνεσε» τον Παναθηναϊκό η «σκούπα» και το 3-0. Σκέφτεται την παραίτηση ο Πασκουάλ για τους 4 «αντάρτες».

Λίγες ώρες μετά το τρίτο παιχνίδι της σειράς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε η αποστολή της ομάδας να επιστρέψει στην Αθήνα οδικώς. Μόνο που στο πούλμαν που ξεκίνησε λίγο πριν τις 15:00 από την Κωνσταντινούπολη δεν επιβιβάστηκαν τέσσερις παίκτες (Τζέιμς, Σίνγκλετον, Φώτσης, Γκάμπριελ).

Η πάντα καλά ενημερωμένη σε θέματα καταλανικού μπάσκετ και Τσάβι Πασκουάλ, El Mundo Deportivo, αναφέρει πως μετά την υποχρέωση της αποστολής να επιστρέψει με το πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη, ο έμπειρος προπονητής είναι πολύ προβληματισμένος και σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει σεισμός… στις τάξεις του ”Εξάστερου”, καθώς υπάρχουν και μετασεισμικές δονήσεις που πιθανόν να φέρουν τον Παναθηναϊκό σε κρίσιμη κατάσταση και ενόψει του μόνου στόχου που έχει απομείνει:Πρωτάθλημα

Ήδη οι αντιδράσεις στις τάξεις των παικτών του για την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιστρέψει η αποστολή με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη ήταν έντονη, κάτι που αναφέρθηκε από την πρώτη στιγμή. Όσο για τους τέσσερις που δεν ακολούθησαν την αποστολή… το μέλλον τους στο τριφύλλι θα κριθεί από το αποτέλεσμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ διοίκησης και προπονητή.

Και εκεί έρχεται η πιο μεγάλη μετασεισμική δόνηση στον Παναθηναϊκό, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγκυρης El Mundo Deportivo, ο Πασκουάλ είναι πολύ πιθανό να παραιτηθεί , αν η διοίκηση της ΚΑΕ απαιτήσει να αποδεσμευτούν οι τέσσερις παίκτες που δεν δέχτηκαν να επιστρέψουν οδικώς από την Τουρκία αλλά πήραν το αεροπλάνο (Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκέιμπριελ και Φώτσης).

Τα πάντα, λοιπόν, θα ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη, όταν και αναμένεται συνάντηση του Τσάβι Πασκουάλ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.