Σε συνέχεια της ανάρτησης του Ρουβίκωνα για κίνδυνο επεισοδίων στο επερχόμενο συλλαλητήριο, έρχεται μια απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, χθες στο γραφείο του, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, χθες Πέμπτη στο γραφείο του κ. Κοτζιά έφτασε μια επιστολή που έγραφε: «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Η επιστολή έφθασε χθες στα χέρια του υπουργού Εξωτερικών και το περιεχόμενό της περιείχε απειλές και για τον ίδιο και για την οικογένειά του και μάλιστα ο συντάκτης ανέφερε ότι υπάρχουν έτοιμες τρεις σφαίρες για εκείνον.

Το περιεχόμενο αναφερόταν στους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά στη διαπραγμάτευση για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Είναι ξεκάθαρα καταδικαστέο το γεγονός αλλά δεν μπορεί να μη συσχετιστεί με την προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και ο κόσμος που σκέφτεται να κατέβει στο Σύνταγμα τη Κυριακή.

Αν επαληθευτούν οι αριθμοί που περιμένουν οι διοργανωτές η κυβέρνηση θα βρεθεί σε μεγάλο δίλημμα. Παρά την αισιοδοξία του Μάθιου Νίμιτς, οι Σκοπιανοί τηρούν σκληρή γλώσσα και για εσωτερικούς λόγους.

Η συμφωνία για το όνομα θα εξαρτηθεί από την πίεση στα κοινοβούλια των δύο χωρών ιδιαίτερα των γειτόνων μας.

Οι ψήφοι του Ζόραν Ζάεφ δεν φτάνουν και αναζητείται η τομή για να πεισθούν τουλάχιστον 20 βουλευτές της αντιπολίτευσης (80 από τους 120 συνολικά).

Οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς με το «Gorna Makedonija» δεν φαίνεται να συγκινεί και το παζάρι θα συνεχιστεί.