Η εξαιρετική πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγός Χαρά Τόμπρα-Λαγοπάτη  κηδεύτηκε σήμερα 2:30 το μεσημέρι από τον Ι. Ναό Λαζάρου στο Α΄Νεκροταφείο. Ηταν μια σπουδαία καλλιτέχνις και ένας γλυκύτατος άνθρωπος.

Με τον σύζυγό της, τον διακεκριμένο βιολονίστα Σπύρο Τόμπρα που πέθανε το 2011 συμπορεύτηκαν καλλιτεχνικά ως  «Ντούο Τόμπρα» και πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα πολλοί Ελληνες συνθέτες έγραψαν έργα για το «Ντούο Τόμπρα».

Η Χαρά Τόμπρα-Λαγοπάτη σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και αναγορεύτηκε σε διδάκτορα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Η Αισθητική Θεωρία και η Φιλοσοφία της Μουσικής του Adorno στον 20ον αιώνα» κυκλοφόρησε σε βιβλίο το 2010 (Εκδόσεις Παπαγρηγορίου – Νάκας). Είχε δημοσιεύσει πολλά δοκίμια καθώς και μεταφράσεις, με θεματική κυρίως από την αισθητική και την φιλοσοφία της Μουσικής. Υπήρξε καθηγήτρια του Ωδείου Αθηνών και δίδαξε επί σειρά ετών πιάνο και πιανιστική παιδαγωγία.

Θεωρείται μια σημαντική μορφή της κλασικής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, με διεθνή παρουσία σε Ευρώπη, Βόρεια Νότια Αμερική και Ασία.