Της Ζωής Τόλη

Η όπερα Sweeney Todd, θα ανεβεί στο Ηρώδειο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, Μουσική και στίχοι του Stephen Sondheim και σενάριο του Hugh Wheeler.

Στο φιλόξενο χώρο του Ventiri  Roast House,  δόθηκε η συνέντευξη για τη γνωριμία με το μιούζικαλ,  παρουσία των συντελεστών της παράστασης και των προσκληθέντων δημοσιογράφων.

Στην παρουσίαση του μουσικού θρίλερ «Ο Δαιμόνιος Κουρέας της Fleet Street», μίλησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Γιώργος Πέτρου, που έχει τη μουσική διεύθυνση της Καμεράτας( Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής), τη σκηνοθεσία και την απόδοση του έργου, ο σκηνογράφος Πάρις Μέξης  και η Νάντια Κοντογεώργη, που μαζί με τον βαρύτονο Χάρη Αδριανό έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο σκηνοθέτης Γ. Πέτρου αναφέρθηκε στο έργο αν είναι μιούζικαλ ή μουσικοθεατρικό, που απαιτεί λυρικές φωνές, ή μουσική κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, ότι πρωτοπαρουσιάστηκε το 1979 στο Broadway σε σκηνοθεσία του Harold Prince,  ότι αγαπήθηκε από τη νεολαία και παιζόταν συνέχεια σε σχολεία της Αμερικής με τις απαραίτητες βέβαια προσαρμογές.

Στο έργο, που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά, υπάρχει αίμα, αλλά εκείνο που τρομάζει δεν είναι ο φόνος. Είναι η μανία για την εκδίκηση. Το έργο μπορείς να το πεις και δοκίμιο πάνω στην εμμονή, ότι δηλαδή η βεντέτα μπορεί να φέρει τη Λύση, αλλά χαρακτηρίζεται και από καυστικό χιούμορ, βγάζοντας γέλιο.

Η Νάντια Κοντογεώργη ενθουσιασμένη με τη συνεργασία της με τον Χ. Αδριανό, ευγνώμων για το ότι επιλέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτή την ολοκληρωμένη δουλειά, μίλησε για την αξία του έργου, για την παρουσία και τη δυναμική της μουσικής, καθώς ο ρόλος της υποστηρίζει με λαχτάρα το πάθος που αναδύεται στη διάρκεια της παράστασης.

Παίζουν εννέα ηθοποιοί/ τραγουδιστές στους βασικούς ρόλους, αλλά συμμετέχουν και άλλοι δεκαέξι.

Η σκηνοθετική οπτική του Γ. Πέτρου  είναι κλασική, τα νεοβικτωριανά κοστούμια της Γιωργίνας Γερμανού, οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Τέλλου, η κινησιολογία της Ζωής Χατζηαντωνίου και η μουσική προετοιμασία/ Διδασκαλία ensemble του Δημήτρη Γιάκα.

Στην επικοινωνία η Άννα Γιώτη και η Μαρκέλλα Καζαμία.  Μία μεγάλη παραγωγή, που αξίζει να την απολαύσουμε στο υπέροχο χώρο του Ηρώδειου στις 29/07.