Κατηγορείται  από τη Λυδία Κονιόρδου για αδυναμία συνενόησης με το διοικητικό συμβούλιο  της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, η διευθύντρια  της ΣΚΟΤ Παυλίνα Βερέμη, κόρη του Θάνου Βερέμη και … καρατομείται.  

Στην  ολιγόλογη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται ότι με απόφαση  της Υπουργού Πολιτισμού  και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η κ. Παυλίνα Βερέμη από τη θέση της διευθύντριας της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). 

Δεν παραλείπει βέβαια η υπουργός  να την ευχαριστεί «για τη σημαντική και πολύχρονη εκπαιδευτική της προσφορά» αλλά η απομάκρυνσή της «κρίθηκε απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΣΟΤ». 

  Ο λόγος;  Γιατί «το ΔΣ  εξέφρασε την αδυναμία συνέχισης της συνεργασίας με τη Διευθύντρια, με αποτέλεσμα να απειλείται η  εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.  Το Υπουργείο Πολιτισμού  οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, παίρνοντας  τις απαραίτητες αποφάσεις ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες και να εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.