Πώς να ντύνονταν άραγε οι λεπτόκορμες Μινωίτισσες, πώς να στολίζονταν οι πανέμορφες γυναίκες της Θήρας και οι περίφημες  Μυκηναίες; Απάντηση σ΄αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει η πειραματική ανασύνθεση ενδυμασιών από τη Μινωική Κρήτη, τη Θήρα και τη Μυκηναϊκή Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου».

Από τη Δευτέρα 3 έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα εκτίθενται στους χώρους του Μουσείου δημιουργίες της ερευνήτριας αρχαιολόγου Diana Wardle, που είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου του Birmingham και μέλος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών. Η  Diana Wardle  μελέτησε λεπτομερώς τις αναπαραστάσεις τους στις τοιχογραφίες και τη μικρογλυπτική, αλλά και την τεχνολογία ύφανσης του κάθετου αργαλειού.

Ετσι, οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να βιώσουν μια πιθανή όψη των ενδυμάτων που αναπαριστώνται σε εμβληματικές αρχαιότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού και άλλων Μουσείων της Ελλάδας, όπως η ελεφάντινη τριάδα από τις Μυκήνες και η Μινωική Θεά των Όφεων.

Η κα Diana Wardle θα δώσει διάλεξη στα αγγλικά σχετικά με την πειραματική της έρευνα την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ θα προσφέρει εργαστήρια με χειροτεχνίες για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών (στην ελληνική γλώσσα) και παρουσιάσεις/επιδείξεις των ενδυμάτων και των μεθόδων ανασύνθεσής τους για ενήλικες (στην αγγλική γλώσσα), στις ακόλουθες ημερομηνίες: Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου: παρουσίαση για παιδιά στις 12.00 μμ., Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου: διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου με θέμα:»Αναβιώνοντας τις αιγαιακές ενδυμασίες της Ύστερης Εποχής του Χαλκού»  στις 18.00 μμ. Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου: παρουσίαση για παιδιά στις 12.00 μμ., Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου: παρουσίαση για ενήλικες, 17.00 μμ., Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου: παρουσίαση για ενήλικες, 12.00 μμ., Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου: παρουσίαση για ενήλικες, 17.00 μμ.