Η όμορφη εγγονή του Ντέϊβιντ Ροκφέλερ προτίθεται να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας ενισχύοντας αρχαιοελληνικού ενδιαφέροντος θέματα, όπως ανέφερε στην υπουργό Πολιτισμού κατά την συνάντησή τους. Η Αριάνα Ροκφέλερ αναλαμβάνει το σχετικό τμήμα του Ιδρύματος Ροκφέλερ εξ ου και ο λόγος της συνάντησής της με τη Λίνα Μενδώνη.  

Είναι γνωστό ότι χάρις στο Ιδρυμα Ροκφέλερ έγιναν οι ανασκαφές το 1930 και αποκαλύφθηκαν όλα όσα βλέπουμε σήμερα στην Αρχαία Αγορά και με δική τους χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς. Ο John Rockefeller, πατέρας του David, λάτρευε την αισθητική της αρχαιότητας και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν την αρχαία Αθήνα, τον Περικλή και τη δημιουργία της Ακρόπολης. Αργότερα, ο David Rockefeller διατήρησε την αγάπη της οικογένειάς του για την Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ συχνά επισκεπτόταν το Άγιο Όρος.

Η Αριάνα Ροκφέλερ  πρόσφερε στην υπουργό έκδοση με τα απομνημονεύματα του παππού της, καθώς και αντίγραφο δωρεάς του Ιδρύματος Rockefeller το 1940, ποσού 150.000 δολαρίων προς την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, με σκοπό τη συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Αγορά. Το πρωτότυπο έγγραφο βρίσκεται αρχειοθετημένο στο Αρχείο του Ιδρύματος Rockefeller στη Νέα Υόρκη