Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, οι αγρότες αποφάσισαν  να κάνουν απόβαση στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Παράλληλα θα προχωρήσουν σε διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των αγροτών από 35 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, σήμερα το μεσημέρι.

Oι συνδικαλιστές ζητούν επίσης  συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) για να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου πως λένε ψέματα, όταν αναφέρουν ότι οι αγρότες ζουν καλύτερα από τους άλλους, και τόνισε ότι «ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο».

Οι αγρότες εμμένουν στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού, στο αίτημά τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.