Έτος Βρυζάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η φετινή χρονιά μετά την πλούσια  παρουσίαση εμβληματικών έργων του Θεόδωρου Βρυζάκη στην περιοδική έκθεση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και μιας άλλης έκθεσης  για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου που θα λειτουργεί για ένα μήνα (29/6-29/7/2021)  στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας. 

Η έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο  οργανώθηκε από  το Δήμο Θηβαίων και έχει τίτλο «Θεόδωρος Βρυζάκης και η εικόνα της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών». Παρουσιάζονται έργα της Φιλελληνικής Συλλογής Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη και της συλλογής Ευάγγελου και Κατίγκως Αγγελάκου, δύο από τα οποία είναι του Βρυζάκη. Τα υπόλοιπα έργα αφορούν φιλελληνικά θέματα φιλοτεχνημένα από καλλιτέχνες του 19ου αιώνα. 

Εκτίθενται επίσης κειμήλια της οικογένειας Βρυζάκη, που παραχώρησε η κ. Βασιλική Βρυζάκη, απόγονος του μεγάλου ζωγράφου. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρουσιάστηκε και μία προτομή του Βρυζάκη, έργο  του Θηβαίου γλύπτη Δημήτρη Δήμου.