Οι φήμες που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει ενεργά στο χώρο των ΜΜΕ, ολοένα και φουντώνουν.

Τα περισσότερα σενάρια τον φέρουν να σχεδιάζει να μπει στο Mega -είτε εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο του Πήγασου , είτε πλειοδοτώντας στον πλειστηριασμό του μεριδίου του ΔΟΛ στον σταθμό (έχει περίπου 20%).

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, δημοσιεύτηκε από μερίδα του τύπου ως δεδομένη η συμφωνία με τον Φώτη Μπόμπολα, με τον τίτλο «Ο Σαββίδης παίρνει το 51% του Πήγασου».

Τι όμως από όλα αυτά ισχύει; Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ όντως καλοβλέπει την αγορά του Μega, αλλά το ποσό που χρωστάει η εταιρεία Πήγασος ΑΕ σε τραπεζικά δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ δεν είναι διατεθειμένος να τα δώσει ο ίδιος. Από την άλλη οι ίδιες οι τράπεζες πρέπει να εγκρίνουν το επιχειρηματικό του πλάνο και εφόσον δώσουν το τελικό »οκ» , στην συμφωνία δεν θα συμπεριλαμβάνεται η παρουσία του Φώτη Μπόμπολα που αποτελεί »κόκκινο πανί», καθώς με δική του υπαιτιότητα ο όμιλος έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Όσο και αν απειλεί ο ίδιος τις τράπεζες να του κάνουν κούρεμα, με την πρόφαση ότι θα σημάνει τεράστιες απώλειες για τις ίδιες, από την μεριά τους οι τράπεζες δεν θα δώσουν εύκολα την συγκατάθεση τους , ακόμα και αν τα έχει βρει ο ίδιος ο Μπόμπολας με τον Σαββίδη για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου.

Ο Σαββίδης από την άλλη, τηρεί προς το παρόν ί στάση αναμονής. Περιμένει την τελική απόφαση των τραπεζών και παράλληλα σκέφτεται το ενδεχόμενο να «χτυπήσει» το ποσοστό του ΔΟΛ στο Mega, όταν θα βγει σε πώληση από την εταιρεία Grand Thornton, που έχει αναλάβει την εκκαθάριση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου δημοσιογραφικού οργανισμού…