Συνεχίζοντας την πολιτική προσφοράς σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη η Εθνική Λυρική Σκηνή διαθέτει 1500 θέσεις σε ανέργους για την γενική δοκιμή της όπερας του Τζουζέππε Βέρντι Τραβιάτα την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στις 21.00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Είναι η εβδομη χρονιά που ΕΛΣ καλεί ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μεγάλη παραγωγή της.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων θα γίνεται με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / τηλ. κέντρο: 2130885700), τις εξής μέρες και ώρες:

  • Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, από τις 11.00 έως τις 18.00

  • Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, από τις 10.00 έως τις 16.00

Ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια.

Η Τραβιάτα του Βέρντι (27,28,30,31 Ιουλίου) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Πρόκειται για μια μια νέα παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο οπερατικό του ντεμπούτο. Ερνημεύουν τον κεντρικό ρόλο οι υψίφωνες Λιζέτ Οροπέσα και Εκατερίνα Σιούρινα.

Ο Ρήγος, ακολουθώντας το πνεύμα της συγκλονιστικής μουσικής του Βέρντι, υπογράφει μια σκηνοθεσία που εστιάζει στην «καταναγκαστική ηδονή» η οποία μοιάζει να πνίγει όλους τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, καθώς και στην ασφυξία της οικονομικής δοσοληψίας που καθορίζει τα πάντα στις ζωές των ηρώων. Ένα ψυχογράφημα της Βιολέττας Βαλερύ, από την αυγή του έρωτα έως το σκοτάδι του θανάτου, μέσα σε ένα περιβάλλον «μινιμαλιστικού» μπαρόκ.

Είκοσι ένα χρόνια μετά την εμβληματική του χορογραφία πάνω στην Κυρία με τις καμέλιες στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Θέατρο Αμόρε, ο Κωνσταντίνος Ρήγος ξανασυναντά τη «διάσημη εταίρα της παριζιάνικης κοινωνίας», με την οποία σχετίστηκε ο Αλέξανδρος Δουμάς υιός και για την οποία έγραψε το θεατρικό του έργο, στην οπερατική της εκδοχή. 

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν τον θάνατο της κοπέλας.