Πόσα δεν έχουν γραφτεί για τη Λυδία Κονιόρδου που αν και υπουργός Πολιτισμού την πιο κρίσιμη ώρα για την επένδυση του Ελληνικού φεύγει για να εμφανιστεί ως ηθοποιός για λίγες μέρες στη Γερμανία.

Η τιμητική πρόσκληση για την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα από τον Μπομπ Γουίλσον ήταν γνωστή και πριν αναλάβει τα υπουργικά της καθήκοντα. Από την αρχή ξεκαθάρισε πως θα συμμετάσχει στο αφιέρωμα για τα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 θέσεων του Λούθηρου στη Γερμανία. Γνωρίζει η Λυδία Κονιόρδου πως είναι περαστική από το ΥΠΠΟΑ και όταν κλείσει η πόρτα του Υπουργείου γι αυτήν, θα μένει  ανοικτή του θεάτρου.

Ούτως ή άλλως δεν παράγει πολιτική. Κάποιες εξυπηρετήσεις κάνει όπως πολλοί προκάτοχοί της. Γιατί να κλωτσήσει την ευκαιρία; Αλλωστε, οι μέρες που θα περάσει  με τον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη δεν ανταλλάσσονται με την μικροδομή και το αλληλοφάγωμα για την επένδυση στο Ελληνικό.

Γι αυτό καλά κάνει και φεύγει κι έτσι αφήνει επιτέλους χώρο να δράσει σε πρώτο πλάνο και η θυματοποιημένη τον τελευταίο καιρό γενική γραμματέας της Μαρία Βλαζάκη. Η ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πρώην γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και νυν γ.γ. του ΥΠΠΟΑ.

Η Λυδία Κονιόρδου, φρόντισε να μας ενημερώσει ότι θα συμμετέχει «τιμητικά και αφιλοκερδώς  στο  επετειακό έργο το αφιερωμένο στα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 Θέσεων του Μαρτίνου Λούθηρου στην είσοδο του Καθεδρικού της Βιτεμβέργης, με τίτλο «Luther dancing with the Gods» που θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο, σε ανοιχτές πρόβες και για  6 παραστάσεις». Ο ρόλος της είναι να αφηγηθεί στα ελληνικά αποσπάσματα από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, προβάλλοντας  τη συμβολή του Ελληνικού πνεύματος  και της Ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Και για να μην νομίζουμε ότι θα ξεχάσει την υπουργική της ιδιότητα, μας πληροφορεί ότι στη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και τοπικούς αξιωματούχους για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας. Αύριο   θα βρίσκεται στη Βασιλεία για τα εγκαίνια του «Culturescapes», με την παραγωγή «The Great Tamer» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

​Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης στην οποία φέτος η Γαλλία είναι τιμώμενη χώρα, με την ομόλογό της και τη Γερμανίδα Υπουργό Πολιτισμού, Μόνικα Γκρούτερς μετά από επίσημη πρόσκληση της Γαλλίδας Υπουργού Πολιτισμού, Φρανσουάζ Νισέν.