Η ιστορική ταινία του Luc Besson, «Fifth Element», για να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, το «Fifth Element» επιστρέφει από την Sony για δύο 4K προβολές σε αίθουσες στην Αμερική, στις 14 και στις 17 Μαΐου. Επίσης θα παρουσιαστεί και η νέα ταινία του Luc Besson, «Valerian and the City of a Thousand Planets», η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το «Fifth Element» έκανε πρεμιέρα το 1997 και στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο Bruce Willis, η Milla Jovovich, o Gary Oldman, o Chris Tucker και ο Ian Holm. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν η καινούρια έκδοση της ταινίας παιχτεί και σε αίθουσες εκτός Αμερικής, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να απολαύσουμε την διαστημική όπερα του Besson.

Όσον αφορά το «Valerian and the City of a Thousand Planets», η ταινία θα μας ταξιδέψει στην «Alpha», μια πόλη στην οποία κατοικούν αρμονικά χιλιάδες φυλές από όλο το γαλαξία. Όμως αυτή η αρμονία και η ίδια η πόλη κινδυνεύουν από μια άγνωστη απειλή και οι πράκτορες Valerian (Dane DeHaan) και Laureline (Cara Delevingne), οι οποίοι δουλεύουν για την κυβέρνηση των ανθρώπινων αποικιών, θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να σώσουν την Alpha.

Στο «Valerian and the City of a Thousand Planets» πρωταγωνιστούν οι: Cara Delevingne, Dane DeHaan, Clive Owen, Ethan Hawke, Rutger Hauer, John Goodman, Herbie Hancock, Rihanna κ.ά. Η ταινία είναι βασισμένη στις γαλλικές νουβέλες του Pierre Christin, οι οποίες έχουν εκδοθεί μεταξύ 1960 και 2010. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιουλίου.

Δείτε εδώ τα trailer από τις δύο ταινίες:

Fifth Element:

Valerian and the City of a Thousand Planets: